U bent hier

28 april COVID-19 webinar: trombose na vaccinatie

23 april, 2021

Woensdagavond 28 april om 20.00 uur organiseren de LHV, het NHG en het RIVM in samenwerking met MedischeScholing.nl een COVID-webinar. Thema’s die we bespreken zijn trombose na vaccinatie, een update van het vaccinatiebeleid en begeleiding bij langdurige klachten na COVID-19.

Trombose na vaccinatie: pathofysiologie, kliniek, red flags en behandeling

Wat zijn de risico’s op trombose na vaccinatie? Wat is het klinisch beeld en op welke manier verschilt dit met het risico op trombose bij een COVID-19-infectie? Wat zijn de verschillen qua pathofysiologie en behandeling en wat zijn ‘red flags’ voor in de kliniek? Er heerst momenteel veel onduidelijkheid over dit onderwerp bij zowel zorgprofessionals als patiënten. Saskia Middeldorp, afdelingshoofd Interne Geneeskunde van het Radboudumc, geeft antwoord op deze vragen.

Update vaccinatiebeleid: vragen vanuit de huisartspraktijk

Het vaccinatiebeleid is de afgelopen weken meerdere keren aangepast en dat zorgt voor veel vragen in huisartsenpraktijken. Patiënten bellen geregeld en verliezen het vertrouwen in het vaccinatiebeleid. Het RIVM licht toe hoe je hier als huisarts mee om kunt gaan.

Begeleiding bij post-COVID-19 syndroom: c-support

We sluiten het webinar met een onderwerp waar de laatste tijd steeds meer aandacht voor is: de langdurige effecten van een COVID-19-infectie. Het kan soms maanden duren voordat mensen met corona weer ‘de oude’ zijn. Om deze mensen hulp te bieden is het platform C-support gelanceerd. Oud huisarts Alfons Olde Loohuis en medisch adviseur, vertelt over de nazorg die C-support biedt aan patiënten en/of zorgprofessionals die een COVID-19-infectie hebben doorgemaakt en langdurig klachten houden. C-support biedt geen medische behandeling, maar begeleiding of gerichte doorverwijzing naar begeleiding voor patiënten. C-support legt de nadruk op de zorg vanuit de eerste lijn.

> Schrijf u in via medischescholing.nl

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 28 april om 20.00 uur
  • Duur: 1 uur
  • Accreditatie: 1 punt voor de volgende commissies: ABAN, VSR, Kwaliteitsregister V&V, -KABIZ (CADD & NVDA), LV POHGGZ, NAPA, NVVPO, NVVPM
  • Aan het einde van ieder webinar worden inhoudelijke vragen beantwoord. De accreditatievragen sluiten 31 mei om 18.00 uur. On demand terugkijken en accreditatie ontvangen kan dus tot en met 31 mei, daarna is enkel de video nog beschikbaar. De accreditatiepunten worden in de maand juni verwerkt door de LHV.
  • Accreditatie buiten ABAN: certificaat van deelname online te downloaden nadat de vragen zijn ingevuld.
  • Kijk live mee of kijk terug on demand.