Verbeteringen doorgevoerd

De eerste versie van NHG Rx dateert uit 2017, dus was deze inmiddels toe aan een flinke onderhoudsbeurt. De app is opnieuw gebouwd. Op basis van feedback van gebruikers zijn er grote en kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn er functionaliteiten verbeterd en toegevoegd en is de presentatie prettiger en rustiger.  

Zoekfunctie en navigatie is verbeterd 

  • De zoekfunctionaliteit is uitgebreid. Naast zoeken op ICPC is zoeken op indicatie en geneesmiddel nu mogelijk. De zoekresultaten leiden naar de indicaties, waarin uw zoekterm voorkomt.  
  • Ook de navigatie is verbeterd. U ziet boven in het scherm via het paarse kruimelpad in welke stappen zijn geselecteerd voorafgaand aan het getoonde onderdeel.  
  • Het kruimelpad is aanklikbaar. U kunt gemakkelijk meerdere niveaus terug. 

Instellingen voor de presentatie van uw voorkeur 

De invloed van de patiëntkenmerken (geslacht, leeftijd en contra-indicaties) is inzichtelijk gemaakt met kleur en de aanduiding inclusie en exclusie. Via toggles in de persoonlijke instellingen is het mogelijk om alleen geadviseerde therapieën te laten tonen. En u kunt ervoor kiezen alle criteria of alleen relevante criteria te zien. 

Het NHG-Formularium altijd dichtbij 

De app is niet gekoppeld aan een dossier. U geeft zelf aan met welke patiëntkenmerken er rekening gehouden moet worden in het beleid. In de app wordt u erop geattendeerd welke patiëntkenmerken op welke manier van invloed zijn. Therapie die op basis van patiëntkenmerken niet is geadviseerd, kunt u altijd bekijken.  

Altijd actueel 

Net als in uw HIS, is het NHG-Formularium in NHG Rx altijd bijgewerkt en gebaseerd op de nieuwste versies van de NHG-Standaarden en Behandelrichtlijnen.  

Het NHG levert elke 3 maanden een update van NHG-Formularium uit. Digitalis – ontwikkelaar van de app – zorgt ervoor dat de update van het Formularium wordt genomen in Prescriptor en in NHG Rx. Beide toepassingen zijn dus altijd voorzien van dezelfde gegevens en informatie uit de geldende NHG-Richtlijnen. 

> Bekijk een overzicht van de recente wijzigingen in het NHG-Formularium

Benieuwd? NHG Rx gratis voor NHG-leden 

Download NHG Rx in de AppStore en Google Play.   

Vragen, suggesties of opmerkingen?  

Wij horen graag uw feedback: