U bent hier

Algemeen

Via onderstaande links vindt u de bijlagen en websites waar in het boek Protocollaire Ouderenzorg naar verwezen wordt en andere websites die relevant zijn voor het onderwerp.

N.B. Websites worden continue veranderd. Graag niet meer werkende links melden aan webbeheer@nhg.org.

Erratum

In de Leeswijzer van het boek (blz. 13) is een fout geslopen in de uitschrijving van de afkorting Laego. Dit moet zijn: Landelijke adviesgroep eerstelijnsgeneeskunde voor ouderen.

Organisaties die zich bezig houden met ouderenzorg

Laego, de Landelijke adviesgroep eerstelijnsgeneeskunde voor ouderen. Hier kunt u terecht voor het vinden van kaderhuisartsen ouderengeneeskunde, informatie over projecten in uw regio en contactpersonen.

Het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft naast dit boek een groot aantal producten op het gebied van ouderenzorg, van richtlijnen (NHG-Standaarden) tot scholingsmateriaal. U vindt ze in het Dossier Ouderenzorg.

Vilans werkt aan het verbeteren van de langdurende zorg. Een van de aandachtsgebieden is kwetsbare ouderen en dementie. Vilans biedt verder samen met partners via Kennispleinen informatie aan: beteroud.nl over samen werken aan wonen, welzijn en zorg en het thema kwetsbare ouderen op het Kennisplein Chronische Zorg.

1: Visie

2: Kwetsbaarheid