U bent hier

Huisarts en Wetenschap

De huisarts die op de hoogte wil blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen op zijn vakgebied leest Huisarts en Wetenschap. Dagelijks publiceren we nieuwe artikelen online waarover we onze lezers via de wekelijkse nieuwsbrief informeren. Elke maand valt het papieren tijdschrift op de deurmat. We brengen relevant en state of the art onderzoek, actuele beschouwingen, prikkelende opinies, informatieve interviews en praktijkgerichte casuïstiek en nascholing. Ook richtlijnaanpassingen vindt u in H&W, net als verenigingsnieuws.

Communicatie-uitdagingen

Vaak stellen we in de snelle doktersmodus binnen een paar minuten de diagnose SOLK. Die diagnose kan kloppen, maar is dat ook duidelijk voor de patiënt? Nee, zo blijkt uit onderzoek van Houwen et al. naar communicatieproblemen bij patiënten met SOLK. Maar ook de communicatie met laaggeletterden, met name in dit COVID-19-tijdperk, verdient aandacht. Hierop gaan Muijsenbergh et al. in dit augustusnummer nader in. Daarnaast komen er ook weer diverse andere onderwerpen aan bod in dit nummer van Huisarts en Wetenschap.

Verder in dit nummer: Een besneden vrouw met buikpijn, Het wartenbergsyndroom, Premature ovariële insufficiëntie of premature onrust, Zuurstofsaturatie meten met een smartphone?, Nieuw onderzoek naar fecaal calprotectine bij kinderen, Herziene NHG-Standaard Astma bij volwassenen en nog veel meer.

 Veel leesplezier!

De H&W-redactie