U bent hier

Huisarts en Wetenschap

De huisarts die op de hoogte wil blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen op zijn vakgebied leest Huisarts en Wetenschap. Dagelijks publiceren we nieuwe artikelen online waarover we onze lezers via de wekelijkse nieuwsbrief informeren. Elke maand valt het papieren tijdschrift op de deurmat. We brengen relevant en state of the art onderzoek, actuele beschouwingen, prikkelende opinies, informatieve interviews en praktijkgerichte casuïstiek en nascholing. Ook richtlijnaanpassingen vindt u in H&W, net als verenigingsnieuws.

Deze maand in H&W nr. 4

“Alles is anders”

“Het is onwerkelijk. De onzekerheid is groot.” Hoofdredacteur Ivo Smeele wijdt zijn redactioneel geheel aan de coronacrisis omdat die nu alles beheerst.

In dit aprilnummer van H&W geen COVID-19, maar wel veel interessante artikelen, bijvoorbeeld over het bespreken van de hypertensiebehandeling bij ouderen. Op dit moment staat uw hoofd daar waarschijnlijk niet naar, maar het blijft belangrijk. Net als de medicamenteuze behandeling van diabetes.

 

Verder in dit nummer: sneller verwijzen bij darmkanker, wensen van ouderen over hypertensiebehandeling, chondrodermatitis nodularis chronica helicis: de kussenduivel, zwangerschap en waterpokken, nieuw onderzoek naar integrale CVRM-app, interview over de nuance bij medisch nieuws in de media, behalen streefwaarden bij CVRM is geen verplichting en nog veel meer.

 

Wij hopen met dit nummer boordevol reguliere huisartsenzorg een baken te zijn in deze onrustige crisistijd. “You never walk alone”. 

De H&W-redactie