U bent hier

Digitale zorg in de huisartsenpraktijk (interviews)

Eind 2019 publiceerde NHG en Zelfzorg Ondersteund! ‘Vijf voorbeelden digitale zorg in de praktijk’. Ruim een jaar later interviewden we opnieuw deze koplopers om te horen waar ze nu staan en in hoeverre corona impact heeft gehad op de implementatie van digitale zorg.

 

Stijn van Kerkhoven: 'Huisartsen moeten af van kruideniersmentaliteit'

Meer dan tien jaar geleden besloot Stijn van Kerkhoven, huisarts in Maarheeze bij huisartsenpraktijk Van Kerkhoven & Van de Ven, dat hun praktijk laagdrempelig en toegankelijk moest zijn. Men startte met een videoconsult, maar daarvoor was het nog te vroeg, vertelde Van Kerkhoven in 2019 in een interview aan ZelfzorgOndersteund en het NHG. Inmiddels is dat een heel ander verhaal. De huisarts vertelt over de invloed van de corona crisis op versnelde uitrol van digitale zorg en deelt zijn geleerde lessen uit de praktijk.

> Lees het interview met Stijn van Kerkhoven

 

Jan Frans Mutsaerts - “Je moet een beetje duwen, je moet een beetje durven”

Het is 2019 als er in de praktijk van huisarts Jan Frans Mutsaerts net is gestart met het e-consult voor niet dringende vragen en online herhaalrecepten. Daarnaast zijn er plannen om uit te breiden met digitale leefstijlprogramma’s en andere diensten die het huisartsenteam gaat helpen om efficiënter om te gaan met personele capaciteit. Fast forward naar 2021 en digitale zorg voert de boventoon bij Het Huisartsenteam De Keen in Etten-Leur.

> Lees het interview met Jan Frans Mutsaerts

Geinteresseerd in het eerdere interview uit 2019? Zie: Vijf voorbeelden van Digitale zorg in de praktijk.