U bent hier

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is een tijdschrift voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak.

De focus ligt zowel op vakinhoudelijke kennis als op de positie van de praktijkondersteuner en -verpleegkundige in werkomgeving. Het tijdschrift is een uitgave van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media BV, in samenwerking met V&VN afdeling Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners.

TPO De Praktijk is geboren uit twee tijdschriften die in september 2016 zijn samengegaan: het Tijdschrift voor praktijkondersteuning (NHG) en De Praktijk (V&VN, afdeling Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners). In het blad is veel ruimte voor verdieping, met casuïstiek, onderzoeken en achtergrondinformatie op het gebied van diabetes, astma/COPD, hartfalen, hypertensie, ouderenzorg en wondverzorging. Daarnaast is er aandacht voor commentaren en artikelen over bijvoorbeeld de grenzen van praktijkondersteuning, samenwerking met andere zorgverleners/disciplines of morele dilemma's waarmee praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen geconfronteerd kunnen worden. De redactie bestaat uit vertegenwoordigers van NHG en V&VN PVK/POH en maakt het blad met veel enthousiasme en plezier. Tips van lezers over hoe TPO De Praktijk een nog mooier en beter tijdschrift kan worden zijn welkom! Mail opmerkingen naar tpodepraktijk@springer.com.

Informatie voor abonnees

  • TPO De Praktijk verschijnt 6 maal per jaar.
  • TPO De Praktijk is online toegankelijk voor abonnees.
  • Abonnementenadministratie: Klantenservice Bohn Stafleu van Loghum, Postbus 246, 3990 GA Houten, tel.: 030 6383736. www.bsl.nl/klantenservice
  • Redactiesecretariaat: Sylvia de Bruijn, tel.: 030 6383880, e-mail: tpodepraktijk@springer.com.