U bent hier

Teamcoaching

Teamcoaching is een vorm van begeleiding van de samenwerking van de praktijk, groepspraktijk of huisartsengroep. Deze vorm van begeleiding heeft tot doel de kwaliteit van het functioneren van het team te vergroten. Teamcoaching is ook een geeïgende vorm van begeleiding in het geval er problemen zijn in de onderlinge samenwerking.

Een verminderde productiviteit in het team, onbevredigend verlopende vergaderingen of verminderde inzet van collega's kunnen tekenen zijn van problemen in de samenwerking. In een intakeprocedure verheldert de teamcoach de vraag van het team en analyseert het probleem. Dat kan een tot enkele gesprekken in beslag nemen. Op grond van deze analyse stelt de teamcoach een ´teamdiagnose´ en doet een voorstel voor begeleiding. Problemen kunnen liggen op het niveau van de praktijkorganisatie, de cultuur in het team of de doelstellingen en visies van waaruit gewerkt wordt.

Praktische informatie

  • De omvang, duur en tijdstippen van de teamcoaching worden in overleg afgesproken.
  • De teamcoaches hebben de leergang teamcoaching gevolgd bij het NHG en zijn geregistreerd als NHG erkend teamcoach. De kosten van teamcoaching bedragen circa € 150,- per uur. Afspraken hierover worden gemaakt met de betreffende begeleider. U kunt een teamcoach rechtstreeks benaderen.
  • Lijst van teamcoaches
  • Folder Teamcoaching

Contact 

Meer informatie kunt u aanvragen bij het NHG, sectie Advisering & Scholing, e-mailadres: scholing@nhg.org,  telefoonnummer: 088-5065500.