U bent hier

Prodigmo

Prodigmo richt zich op de verbetering van de registratie-mogelijkheden voor chronische ziekten in de HIS’en. Daarvoor wordt toegewerkt naar digitale monotoringsprotocollen in of gekoppeld aan een HIS.

Met het protocol kunt u en/of uw praktijkondersteuner op gestandaardiseerde wijze gegevens vastleggen. Hieruit kunt u vervolgens allerlei overzichten samenstellen die u inzicht geven in de toestand van de patiënt. Integratie met het patiëntdossier in uw HIS is hierbij belangrijk. Het NHG heeft daarom geen eigen losse module ontwikkeld, maar een generiek model, op basis waarvan de HIS-leveranciers zelf een protocollenmodule kunnen bouwen. Naast het generieke model levert het NHG de inhoud van de protocollen voor verschillende ziektebeelden. De inhoud van de protocollen voor diabetes mellitus type 2, astma, COPD, tabaksverslaving, CVRM en hartfalen zijn gereed.

Verkrijgbaarheid

Voor huisartsen zijn de monitoringsprotocollen niet in een kant- en klaar softwaremodule verkrijgbaar. Wanneer de monitoringsprotocolen in uw HIS beschikbaar komt, hangt vooral af van uw HIS leverancier. Het NHG probeert de HIS leveranciers hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen. Software leveranciers, die een protocollen module willen ontwikkelen, kunnen na het afsluiten van een licentie-overeenkomst, de bestanden krijgen met de inhoud van de monitoringsprotocollen.
De Prodigmoprotocollen zijn ingebouwd in Zorgdossier van Labelsoft en in TetraHIS van Tetra B.V..

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen  over de protocollen, het generieke model of de specificaties, dan kunt u contact opnemen met Erica Bastiaanssen.

Meer informatie

Prodigmo in een HIS