U bent hier

Huisarts en Wetenschap

De huisarts die op de hoogte wil blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen op zijn vakgebied leest Huisarts en Wetenschap. Dagelijks publiceren we nieuwe artikelen online waarover we onze lezers via de wekelijkse nieuwsbrief informeren. Elke maand valt het papieren tijdschrift op de deurmat. We brengen relevant en state of the art onderzoek, actuele beschouwingen, prikkelende opinies, informatieve interviews en praktijkgerichte casuïstiek en nascholing. Ook richtlijnaanpassingen vindt u in H&W, net als verenigingsnieuws.

H&W-themanummer Over de grens

Een jaar geleden begon de brainstorm rondom het H&W-themanummer Over de grens. De gastredactie bedacht vier subthema’s: over de grens van je land, over de grens van je vak, over je persoonlijke grenzen en over reizen en migratie. Al deze onderwerpen zijn terug te vinden in het dubbeldikke ‘vakantienummer’ van H&W en op deze website. Zelfs voor de COVID-19-pandemie is aandacht, maar vooral voor alle ‘normale’ grensoverschrijdende huisartsenzorg.

Een greep uit de grensoverschrijdende artikelen:

Lees daarnaast het interview met kersverse NHG-bestuursvoorzitter en ‘verbinder’ Wendy Borneman.

En verder: Medische zorg in vluchtelingenkamp Moria, Aquatische dermatologie, Reizigersadvies, Reizen in de zwangerschap, De seksuele moraal van de huisarts, De dokter gevloerd (over burn-out), Palliatieve geneeskunde in sub-Sahara Afrika, Kernwaarden van Nederlandse huisartsen in internationaal perspectief, Interviews met huisartsen die in het buitenland werken, Internationale intervisie via Skype werkt goed, ‘Frisse’ berglucht toch niet altijd gezond?, Kernwaarden huisartsenzorg volgens Europese huisartsen in opleiding, Verstandelijke beperking: handicap voor de huisarts?, Digitale teleconsultatie voor drie aandoeningen, Leer transmuraal samenwerken, ook in de opleiding!, Fotoreportage Over de grens in beeld en nog veel meer.

 Veel leesplezier!

De H&W-redactie