U bent hier

Spreekuurondersteuning

Naast vakmanschap wordt de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde mede bepaald door beschikbaarheid van goed ‘gereedschap’. Met een scala aan materialen ondersteunt het NHG praktijken bij het opzetten en het uitvoeren van zowel het gewone als gespecialiseerde spreekuren.

Protocollaire boeken

Naast huisartsen zijn praktijkondersteuners en –verpleegkundigen een belangrijke doelgroep voor deze materialen omdat zij een steeds groter deel van met name de chronische en complexe zorg voor hun rekening nemen. Zoals verschillende protocollaire boeken:

Instructiefilms verrichtingen

In de NHG-Instructiefilms worden stapsgewijs diverse verrichtingen in de huisartsenpraktijk gedemonstreerd. NHG-leden kunnen de instructiefilms gratis raadplegen.

Praktijkondersteuners (POH), verpleegkundig specialisten (VS) en physician assistants (PA), die in dienst zijn bij een huisarts met een NHG-lidmaatschap, kunnen gratis een eigen NHG-account aanvragen. Hiermee ontvangen zij ook toegang tot 45 instructiefilms en meedere e-learnings.

 

Triage

Hoogwaardige kwaliteit van de huisartsgeneeskunde wordt ook bevorderd door een goede bepaling van de urgentie van de hulpvraag van een patiënt; wie moet vandaag of met spoed gezien worden, wie kan wachten tot de volgende dag en welke patiënt heeft genoeg aan een zelfzorgadvies. Het NHG ondersteunt dit proces middels de TriageWijzer, zowel online als in boekvorm.

 

Andere publicaties