U bent hier

Workshop 3 goede vragen (3GV)

Opzet workshop 3 Goede Vragen (3GV)

In deze interactieve workshop krijgen de deelnemers informatie over het gebruik en de implementatie van de ‘Drie Goede Vragen (3GV)’ in de huisartspraktijk. Aan de hand van een voordracht en met illustratie van filmpjes en een korte oefening wordt de meerwaarde van de 3GV verhelderd.

 

Waarom deelnemen?

Persoonsgericht werken in de huisartspraktijk vereist een actieve betrokkenheid van de patiënt bij beslissingen over te maken keuzes. Om als zorgverlener en patiënt samen te kunnen beslissen zijn de 3GV ontwikkeld: drie vragen die patiënten kunnen stellen aan hun zorgverlener, over diagnose en behandelopties. Hoe kan de zorgverlener de patiënt het beste informeren? Hoe ziet een goede consultopbouw er dan uit, en welke aandachtspunten zijn er ten aanzien van de gespreksvoering ?

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert de workshop in samenwerking met een landelijke of regionale opdrachtgever. U kunt op de nascholingsagenda kijken of, wanneer en waar de workshop gepland staat.

Wilt u deze workshop zelf aanvragen? Neem dan contact op met Yvonne Klapdoor, Office Manager NHG Nascholing.

Doelgroep en groepsgrootte

De 3GV zijn een nuttig handvat voor eerstelijns zorgverleners, met name huisartsen en medewerkers in de huisartsvoorziening.

De workshop is geschikt voor elke denkbare groepsgrootte.

Docent

De workshop wordt verzorgd door ervaren en inhoudelijk deskundige workshopleiders.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het organiseren van NHG Nascholing vindt u hier.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Liesbeth van der Jagt, Senior Wetenschappelijk Medewerker NHG Nascholing
Voor organisatorische informatie: Yvonne Klapdoor, Office Manager NHG Nascholing, 030 2823500

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag doorberekend.