U bent hier

NHG StiP-cursus Fractuurpreventie

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een StiP-cursus Fractuurpreventie?

De NHG-Standaard Fractuurpreventie geeft richtlijnen voor het beleid bij patiënten ouder dan 50. Volgens de NHG-Standaard Fractuurpreventie moet een huisarts bij patiënten ouder dan 50 jaar met een wervelfractuur of een recente niet-wervelfractuur in de voorgeschiedenis nagaan of het individuele risico op een volgende fractuur is bepaald. Indien dit niet het geval is, bepaalt de huisarts het risico op een nieuwe fractuur op basis van beeldvormende diagnostiek en een valrisico inventarisatie. De deelnemer krijgt in deze cursus inzicht in de theoretische onderbouwing van de standaard op het gebied van diagnostiek en behandeling. De deelnemer gaat vervolgens naar huis met praktische plannen om dit te implementeren in de praktijk.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Yvonne Klapdoor.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org

Docent

De cursus wordt verzorgd door een huisartsgeneeskundig expert op dit gebied.

Wat zijn de kosten?

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Michael Kijser, wetenschappelijk medewerker NHG-Nascholing: M.Kijser@nhg.org.
Voor organisatorische informatie: Yvonne Klapdoor, officemanager: y.klapdoor@nhg.org of tel. 088 - 506 56 20.

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 2 uur.