U bent hier

NHG StiP-cursus Enkelbandletsel

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een StiP-cursus Enkelbandletsel?

Enkeldistorsies zijn de meest voorkomende sportblessures in de huisartsenpraktijk. In deze StiP-cursus wordt de deelnemer op de hoogte gebracht van de laatste richtlijnen op het gebied van enkelletsels. Na de cursus kan de deelnemer de Ottawa Ankle Rules toepassen om een fractuur uit te sluiten en adviezen te geven bij een distorsie of een ruptuur. De deelnemer kan een enkeltape aanleggen en adviezen geven over een enkelbrace, zowel therapeutisch bij letsel, als preventief bij sporters.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Yvonne Klapdoor.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org

Docent

De cursus wordt verzorgd door een huisartsgeneeskundig expert op dit gebied.

Wat zijn de kosten?

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Michael Kijser, wetenschappelijk medewerker NHG-Nascholing: M.Kijser@nhg.org.
Voor organisatorische informatie: Yvonne Klapdoor, officemanager: y.klapdoor@nhg.org of tel. 088 - 506 56 20.

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 2 uur.