U bent hier

NHG StiP-cursus Buikpijn bij kinderen

Wat is een STiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen van een dagdeel voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde. 

Waarom een STiP-cursus Buikpijn bij kinderen?

Na afloop van de cursus is de deelnemer up to date over de meest recente kennis met betrekking tot de (100e) NHG-Standaard: Buikpijn bij Kinderen. In de cursus wordt buikpijn bij Kinderen onderscheiden in duur en oorzaak. Het accent bij acute buikpijn ligt op de diagnostiek, bij chronische buikpijn op de behandeling. De deelnemer weet na de cursus welke aanvullende diagnostiek zinvol is en heeft ervaring opgedaan in het geven van uitleg en adviezen aan het kind en de ouders bij functionele buikklachten. Daarnaast zijn de belangrijkste belemmeringen in kaart gebracht met betrekking tot het implementeren van de standaard in de eigen praktijk. De deelnemers gaan naar huis met een concreet plan voor hun eigen praktijk om deze belemmeringen weg te nemen.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Deze cursus staat op dit moment niet gepland. Wilt u zich laten plaatsen op de wachtlijst of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Tessa Vocke.

Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van Buikpijn bij Kinderen.

Wat zijn de kosten? 

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie:Michael Kijser, wetenschappelijk medewerker, NHG-sectie Scholing:M.Kijser@nhg.org.. Voor organisatorische informatie: Tessa Vocke, office manager: t.vocke@nhg.org of tel. 030 282 3559.

Annuleringsvoorwaarden

Na ondertekening van de offerte kan, bij onvoldoende aanmeldingen, tot twee weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen de termijn van twee weken tot één week voor aanvang van de cursus wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen één week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.