U bent hier

NHG StiP-cursus Balans Werk-Privé

Wat is een StiP-cursus

De cursussen ‘Standaard in de Praktijk’ zijn actuele en onafhankelijke nascholingen voor groepen van 10-18 huisartsen met of zonder praktijkmedewerkers over actuele onderwerpen of standaarden in de huisartsenpraktijk. Daarin komt met name de praktische toepasbaarheid in de huisartsenpraktijk aan de orde.

Waarom een StiP-cursus Balans Werk-Privé?

Het huisartsenvak wordt door de meeste huisartsen met veel plezier uitgeoefend; het contact met mensen en de vrijheid om eigen interesses verder te kunnen ontwikkelen spelen daarbij een belangrijke rol. Daarnaast vinden veel huisartsen het vak op sommige punten zwaar. Zo zijn daar de toenemende organisatorische papierwinkel, de patiënt die gewapend met een hoop internetkennis ingewikkelde vragen heeft, en is er de problematiek die soms te lastig is om in tien minuten goed af te handelen met daardoor het risico op fouten. Iedere huisarts zal hierin zijn eigen energiegevers en energievreters herkennen. Het doel van dit programma is een antwoord te vinden op vragen als: welke factoren zijn van invloed op mijn energie als huisarts, hoe herken ik een te hoge werkdruk en hoe kan ik die hanteren, hoe blijf ik energiek in het werk? Het programma reikt kennis aan over de factoren die de werksatisfactie van huisartsen positief of negatief beïnvloeden, en stimuleert de deelnemers om met praktische voornemens naar huis te gaan.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursus in samenwerking met een regionale partner en/of met open inschrijving. Wilt u uw interesse aangeven of informatie ontvangen over organisatie van deze cursus in uw regio, neem dan contact op met Sylvia Vroman.

Wilt u weten of deze cursus binnenkort plaats gaat vinden? Kijk voor het actuele aanbod in onze agenda.

Docent

De cursus wordt verzorgd door een docent uit de NHG expertgroep Coaches voor Medici.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partner

Richtprijs voor cursisten: € 152,- per deelnemer.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Marie-Louise Jansen, tel 088 - 506 56 16
Voor organisatorische informatie: Sylvia Vroman, tel. 088 - 506 56 25

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte kan tot 2 weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Binnen 2 weken tot 1 week voor aanvang wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen een week voor geplande startdatum wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

NB: let op dat ook de cursuslocatie tot twee weken voor de cursusdatum geannuleerd kan worden.

Accreditatie:

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur.