U bent hier

NHG Leergang Palliatieve Zorg

De NHG Leergang Palliatieve Zorg richt zich speciaal op huisartsen, die meer kennis en vaardigheden willen verkrijgen en zekerder willen worden in hun aanpak op het gebied van palliatieve zorg.

Inhoud leergang

De inhoud van de leergang  is specifiek ontwikkeld rondom vragen en aandachtspunten van huisartsen over palliatieve zorg. Pijnbestrijding, problemen en de laatste richtlijnen rond pijnbestrijding. Praktische vaardigheden, zoals het werken met infuuspompen;

  • Overige problemen in de palliatieve zorg, waaronder benauwdheid, verwardheid, misselijkheid en andere buikklachten;
  • Communicatieve vaardigheden in contact met de oudere patiënt en diens naasten;
  • De terminale fase met aandacht voor terminale sedatie, de regelgeving en vaardigheden rond euthanasie en de ethische aspecten.

Opzet leergang

De leergang bestaat uit 4 bijeenkomsten van 4 uur, verspreid over een half jaar. Het onderwijs vindt plaats in een vaste groep met vaste groepsbegeleider. Voorafgaand aan de bijeenkomsten wordt u gevraagd een voorbereidende opdracht te maken.

Waarom deelnemen aan deze leergang?

  • Interactieve leergang, met veel aandacht voor verdiepen en verbreden van persoonlijke en praktische competenties op het gebied van palliatieve zorg
  • Onafhankelijke nascholing en een  en inspirerend programma

Waar vindt de leergang plaats?

Deze leergang wordt georganiseerd in samenwerking met de regionale samenwerkingspartners van het NHG op een door hen voorgestelde locatie. In de nascholingsagenda treft u een overzicht aan van de beschikbaarheid in uw regio.  Inschrijven kunt u zich bij de regionale partner.

Accreditatie

16 uur

Prijs

De prijs van de leergang wordt vastgesteld door de regionale organisatie die de leergang aanbiedt. De richtprijs is € 810,- per deelnemer.

Meer info?

Voor inhoudelijke informatie: Michael Kijser, wetenschappelijk medewerker, NHG-sectie Scholing: M.Kijser@nhg.org

Voor organisatorische vragen Tessa Vocke, office manager, NHG Sectie Scholing: T.Vocke@nhg.org of 030 - 28 23 559