U bent hier

NHG Leergang Ouderengeneeskunde

De NHG Leergang Ouderengeneeskunde richt zich speciaal op huisartsen die meer kennis en vaardigheden willen verkrijgen en zekerder willen worden in hun aanpak op het gebied van ouderengeneeskunde.

Inhoud leergang

De inhoud van de leergang  is specifiek ontwikkeld rondom vragen en aandachtspunten van huisartsen over ouderengeneeskunde.

  • Algemene principes over multimorbiditeit functionele geriatrie en het werken met een zorgbehandelplan;
  • Medicatie voor ouderen en polyfarmacie;
  • Vallen en mobiliteit, bewegen en voeding;
  • Cognitieve stoornissen waaronder dementie en depressie.

Opzet leergang

De leergang bestaat uit 4 bijeenkomsten van 4 uur, verspreid over een half jaar. Het onderwijs vindt plaats in een vaste groep met een vaste groepsbegeleider. Voorafgaand aan de bijeenkomsten wordt u gevraagd een voorbereidende opdracht te maken.

Waarom deelnemen aan deze leergang?

  • Interactieve leergang, met veel aandacht voor verdiepen en verbreden van persoonlijke en praktische competenties op het gebied van ouderengeneeskunde
  • Onafhankelijke nascholing en een inspirerend programma

Waar vind de leergang plaats?

Deze leergang wordt georganiseerd in samenwerking met de regionale samenwerkingspartners van het NHG op een door hen vastgestelde locatie. In de nascholingsagenda treft u een overzicht aan van de beschikbaarheid in uw regio. Inschrijven kunt u zich bij de regionale partner.

Accreditatie

16 uur

Prijs

De prijs van de leergang wordt vastgesteld  door de regionale organisatie die de leergang aanbiedt. Het maximum deelnamebedrag is 780,- (incl. lunch, koffie en thee overdag) voor NHG-leden en € 1.110,- voor niet-leden.

Meer info?

Voor inhoudelijke informatie: Bas Spelberg

Voor organisatorische vragen: Tessa Vocke of 030 - 28 23 559