U bent hier

Kaderopleiding Urogynaecologie 2014 – 2015

 

Startdatum nieuwe cursus: maart 2016

Organisatie  

De Kaderopleiding Urogynaecologie  wordt georganiseerd en uitgevoerd door de Afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het UMC St Radboud in samenwerking met het NHG.

Plaats

Het onderwijs vindt plaats in Nijmegen

Introductie

In januari 2014 is een nieuwe NHG Kaderopleiding Uro-gynaecologie (KU) gestart.  Deze kaderopleiding is bedoeld voor huisartsen die specifieke belangstelling hebben voor dit klinisch deelgebied van de huisartsgeneeskunde.
Het doel van de KU is kaderhuisartsen op te leiden die andere huisartsen ondersteunen bij de zorg op het urogynaecologische gebied door hun bijdrage aan nascholing en richtlijnontwikkeling. 

In de tweejarige opleiding zullen urogynaecologische ziektebeelden en klachten besproken worden in gewone en complexe situaties. Ook is er binnen de kaderopleiding aandacht voor de seksuologische gevolgen en de seksespecifieke aspecten van urogynaecologische problemen. In de opleiding wordt verder gewerkt aan onderwijs geven, wetenschappelijke vorming en kwaliteitsprocessen in de huisartspraktijk.

Enkele praktische gegevens

  • Tweejarige opleiding met een belasting van 6-8 uur per week 40 weken per jaar.
  • Het onderwijs vindt plaats in 10 bijeenkomsten in het 1e jaar en 10 bijeenkomsten inclusief een zelf te organiseren symposium in het 2e jaar.
  • De kosten zijn € 3500 per jaar.
  • De opleiding is voor huisartsen en geaccrediteerd voor 40 uur per jaar.


Meer informatie en aanmelding

Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in het volgen van de opleiding dan kunt u contact opnemen met Doreth Teunissen, huisarts en opleidingscoördinator (T 024–3615300 of 0570-653355 E D.Teunissen@elg.umcn.nl) of prof. dr. Toine Lagro-Janssen, huisarts en voorzitter opleidingscommissie (E a.lagro-janssen@elg.umcn.nl).