U bent hier

Kaderopleiding Urogynaecologie 2020-2022

 

Organisatie  

De Kaderopleiding Urogynaecologie wordt georganiseerd en uitgevoerd door de Afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het UMC St Radboud in samenwerking met het NHG. De nieuwe opleiding start op 12 juni 2020.

Plaats

Het onderwijs vindt plaats in Nijmegen

Introductie

Op 12 juni 2020 start de 7e editie van de NHG Kaderopleiding Uro-gynaecologie.  Deze kaderopleiding is bedoeld voor huisartsen die specifieke belangstelling hebben voor dit klinisch deelgebied van de huisartsgeneeskunde.
Het doel van de kaderopleiding is om de kwaliteit van zorg te verbeteren voor patiënten met vragen op het gebied van veel voorkomende urologische en gynaecologische problemen en een verbeterde positionering van de uro- gynaecologisch gezondheidszorg binnen het huisartsgeneeskundig handelen.

In de tweejarige opleiding zullen uro-gynaecologische ziektebeelden en klachten besproken worden in gewone en complexe situaties. Ook is er binnen de kaderopleiding aandacht voor de seksuologische gevolgen en de seksespecifieke aspecten van uro-gynaecologische problemen. In de opleiding wordt verder gewerkt aan onderwijs geven, wetenschappelijke vorming en kwaliteitsprocessen in de huisartspraktijk.

Enkele praktische gegevens

  • Tweejarige opleiding met een belasting van 6-8 uur per week 40 weken per jaar.
  • Het onderwijs vindt plaats in 10 bijeenkomsten in het 1e jaar en 10 bijeenkomsten inclusief een zelf te organiseren symposium in het 2e jaar.
  • De kosten zijn € 4500 per jaar.
  • De opleiding is voor huisartsen en geaccrediteerd voor 40 uur per jaar.


Meer informatie en aanmelding

Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in het volgen van de opleiding dan kunt u contact opnemen met Doreth Teunissen, huisarts en opleidingscoördinator (T 024–3615300 of 0570-653355 E Doreth.Teunissen@radboudumc.nll).