U bent hier

EKC-vervolgcursus Welk onderwerp kiezen we?

Wat is een EKC-vervolgcursus?

De aanwezigheid van een Erkend Kwaliteits Consulent is een van de voorwaarden voor het accrediteren van nascholingsactiviteiten in huisarts-toetsgroepen. Om EKC  te worden moet je de EKC-basiscursus gedaan hebben. Na 5 jaar kun je je als EKC laten herregistreren als je 20 uur scholing hebt gevolgd op het gebied van onderwijs/kwaliteitsbeleid maken of organiseren.

Opzet EKC-vervolgcursus Welk onderwerp kiezen we.

De EKC is verantwoordelijk voor de coördinatie van nascholing in de eigen toetsgroep. In de praktijk blijkt dat het lastig is om originele onderwerpen voor nascholing te verzinnen. Vaak komen er bij het brainstormen in eerste instantie alleen medisch inhoudelijke onderwerpen naar boven. Ook de farmaceutische industrie wil onze agenda graag een bepaalde richting insturen. Maar het huisartsenvak is veel breder dan alleen medisch inhoudelijk. Ook competenties zoals samenwerking, communicatie of professionaliteit zijn nuttig om in na te scholen. In deze cursus komen de diverse taakgebieden aan bod. Welke onderwerpen zijn geschikt voor nascholing? Een welke voorzien in een behoefte van de toetsgroep?

Programma van de cursus

  • Rol van de EKC
  • Kiezen van een Onderwerp
  • De invloed van de industrie
  • Competentiegericht Kiezen
  • Nascholing maken

Waarom deelnemen?

  • Ik wil nieuwe inspiratie opdoen voor mijn toetsgroep.
  • Ik wil meer dan alleen medisch inhoudelijk nascholen.

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursussen in samenwerking met LINKH of een regionale partner. Kijk hier voor het actuele aanbod

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van onderwijsvormen.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partners: kijk hier

Aanmelden?

Via de regionale partner/LINKH. (zie voor LINKH: www.linkh.nl )

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Zineb el Hamidi, tel. 088 - 506 56 32.

Voor organisatorische informatie: Sylvia Vroman,  tel. 088 - 506 56 25

Annuleringsvoorwaarden 

Na ondertekening van de offerte kan tot 2 weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Binnen 2 weken tot 1 week voor aanvang wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen een week voor de geplande startdatum wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur. Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org.