U bent hier

EKC-vervolgcursus: Leidinggeven (2)

Hoe zet ik mijn medewerkers in hun kracht

Wat is een EKC-vervolgcursus?

De aanwezigheid van een Erkend Kwaliteits Consulent is een van de voorwaarden voor het accrediteren van nascholingsactiviteiten in huisarts-toetsgroepen. Om EKC  te worden moet je de EKC-basiscursus gedaan hebben. Na 5 jaar kun je je als EKC laten herregistreren als je 20 uur scholing hebt gevolgd op het gebied van onderwijs/kwaliteitsbeleid maken of organiseren

Opzet EKC-vervolgcursus: Leidinggeven 2

Huisartsen geven leiding aan praktijkondersteuners, doktersassistentes en aan collega huisartsen in de praktijk en in de toetsgroep. Werkgeverschap, de coördinatie van werkoverleg, taakdelegatie en coaching van de uitvoering van werkprocessen zijn aspecten die voor veel huisartsen nieuw en onbekend zijn. Leiderschap vereist praktische kennis, communicatieve vaardigheden en inzicht in eigen opvattingen en persoonlijk handelen. In deze cursus wordt de gelegenheid geboden om de benodigde competenties te vergroten. Diverse aspecten van leidinggeven en coachen komen aan bod, zowel in theorie als in oefensituaties.

Waarom deelnemen?

In de EKC-vervolgcursus Leidinggeven 2 komt het werken met feedback aan de orde. De feedbackregels worden uitgelegd, de effectiviteit van feedback, maar ook de beperkingen zijn belangrijk te weten. Er wordt veel geoefend om deze techniek je eigen te maken.

Het tweede onderwerp van de training is de gesprekscyclus. Het functioneringsgesprek (ook wel jaargesprek genoemd) en het beoordelingsgesprek worden besproken. We leren slecht nieuws te brengen en ook bij dit onderwerp wordt er volop geoefend. 

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursussen in samenwerking met LINKH of een regionale partner. Kijk hier voor het actuele aanbod

Doelgroep en groepsgrootte

De cursus is bedoeld voor EKC, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

Docent

De cursus wordt verzorgd door ervaren trainers.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partners: kijk hier

Aanmelden?

Via de regionale partner/LINKH. (zie voor LINKH: www.linkh.nl )

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Marie-Louise Jansen tel. 088 - 506 56 16
Voor organisatorische informatie: Sylvia Vroman,  tel. 088 - 506 56 25

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte door de regionale partner kan tot vier weken voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Binnen vier weken wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering tot drie weken voor aanvang van de cursus betaalt u bij open inschrijving €30,- administratiekosten, na deze datum betaalt u de volledige cursuskosten.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur. Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org.