U bent hier

EKC-vervolgcursus: Geweldloze communicatie deel 2

Nog meer drama in de praktijk

Wat is een EKC-vervolgcursus?

De aanwezigheid van een Erkend Kwaliteits Consulent is een van de voorwaarden voor het accrediteren van nascholingsactiviteiten in huisarts-toetsgroepen. Om EKC  te worden moet je de EKC-basiscursus gedaan hebben. Na 5 jaar kun je je als EKC laten herregistreren als je 20 uur scholing hebt gevolgd op het gebied van onderwijs/kwaliteitsbeleid maken of organiseren

Opzet EKC-vervolgcursus “Geweldloze communicatie deel 2: Nog meer drama in de praktijk!"

Iedere professional krijgt van tijd tot tijd te maken met conflicten, met patiënten en/of collega’s. Hoe geef je jouw behoeften aan zonder daarmee de ander tegen je in het harnas te jagen? En hoe zorg je ervoor dat een ander naar je luistert en jij de ander echt kunt horen ondanks tijdsdruk of andere belemmerende factoren? Het communicatiemodel geweldloze communicatie biedt daarvoor een prachtig handvat.

Weten hoe het model van de geweldloze communicatie in elkaar steekt is niet zo moeilijk, maar het in de praktijk brengen blijkt vaak lastiger. In deze cursus duiken we dieper in de theorie en de praktijk. We gaan met nog meer modder gooien om vervolgens de weg naar compassie te openen. In deze cursus gaat alles over precisie in verbaal en non-verbaal gedrag. Oefenen, oefenen, oefenen, om vervolgens in een handomdraai lastige interacties om te kunnen buigen naar een prettig gesprek. 

Ook deze cursus wordt gegeven door trainers die werkzaam zijn in het theater. Er zullen dan wederom veel spelvormen gebruikt worden om het model eigen te maken.  

Waarom deelnemen?

  • Hoe vermijd ik situaties waarin enkel en alleen met modder wordt gegooid?
  • Hoe geef ik mijn eigen grenzen en behoeften aan zodat anderen die snappen en aanvaarden?
  • Ik wil het model van de geweldloze communicatie nog beter kunnen toepassen
  • De cursus biedt een veilige ruimte om te oefenen en van ‘fouten’ te leren.

Om deel te kunnen nemen aan de cursus Geweldloze communicatie deel 2 is het nodig om bekend te zijn met het model van de geweldloze communicatie. U heeft de NHG-cursus Geweldloze communicatie deel 1 gevolgd of een cursus Geweldloze communicatie elders.

Programma van de cursus

In deze interactieve cursus wordt dieper ingegaan op de theorie van de geweldloze communicatie en nog meer geoefend. In deze cursus gaat alles over precisie in verbaal en non-verbaal gedrag. Oefenen, oefenen, oefenen, om vervolgens in een handomdraai lastige interacties om te kunnen buigen naar een prettig gesprek. 

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursussen in samenwerking met LINKH of een regionale partner. Kijk hier voor het actuele aanbod

Doelgroep en groepsgrootte

De cursus is bedoeld voor EKC, de groepsgrootte is maximaal 18 deelnemers.

Docent

De cursus wordt verzorgd door ervaren trainers en theatermakers.

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partners: kijk hier

Aanmelden?

Via de regionale partner/LINKH. (zie voor LINKH: www.linkh.nl )

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Marie-Louise Jansen tel. 088-5065616
Voor organisatorische informatie: Sylvia Vroman,  tel. 088-5065625

Annuleringsvoorwaarden:

Na ondertekening van de offerte door de regionale partner kan tot vier weken voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Binnen vier weken wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering tot drie weken voor aanvang van de cursus betaalt u bij open inschrijving €30,- administratiekosten, na deze datum betaalt u de volledige cursuskosten.

Accreditatie:

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur. Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda op www.nhg.org.