U bent hier

EKC-vervolgcursus De invloedrijke professional

Wat is een EKC-vervolgcursus?

De aanwezigheid van een Erkend Kwaliteits Consulent is een van de voorwaarden voor het accrediteren van nascholingsactiviteiten in huisarts-toetsgroepen. Om EKC te worden moet je de EKC-basiscursus gedaan hebben. Na 5 jaar kun je je als EKC laten herregistreren als je 20 uur scholing hebt gevolgd op het gebied van onderwijs/kwaliteitsbeleid maken of organiseren.

Opzet EKC-vervolgcursus: de invloedrijke professional

Iedere professional die mensen begeleidt en/of in teamverband werkt, kent de situatie dat hij of zij de ander niet kan overtuigen van zijn ideeën. Er ontstaat een gesprek waarin je erg je best gaat doen en jezelf gaat herhalen of er ontstaat helemaal geen gesprek, omdat de ander afhaakt, al dan niet expliciet.

Tijdens deze workshop wordt eerst kort ingegaan op de kunst van het overtuigen en wat sociaal psychologische principes die daarbij horen. Vervolgens gaan we aan de slag met oefenen met invloedsstijlen. De Roos van Leary wordt gebruikt om zicht te krijgen op de eigen moeite bij het meekrijgen van de ander(en).

Maximaal aantal deelnemers: 12 personen

Programma van de cursus

In deze workshop maakt u kennis met de 6 geheimen van overtuigen. U krijgt zicht op uw eigen invloedstijl en de manier waarop u daarmee kunt variëren. En u ervaart hoe u de ander enthousiast kunt maken voor uw ideeën.

Waarom deelnemen?

  • Hoe oefen ik invloed uit op mijn collega’s of patiënten?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn inbreng wordt gehoord en mijn deskundigheid wordt gezien?
  • Hoe krijg ik anderen overtuigd van mijn verhaal?

Wanneer en waar?

Het NHG organiseert deze cursussen in samenwerking met LINKH of een regionale partner. Kijk hier voor het actuele aanbod

Docent

De cursus wordt verzorgd door een expert op het gebied van intervisie en coaching

Wat zijn de kosten?

Kosten voor regionale partners: kijk hier

Aanmelden?

Via de regionale partner/LINKH. (zie voor LINKH: www.linkh.nl )

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie: Marie-Louise Jansen, tel. 088 - 506 56 16                                    

Voor organisatorische informatie: Sylvia Vroman,  tel. 030 282 3557

Annuleringsvoorwaarden

Na ondertekening van de offerte kan tot 2 weken voor aanvang van de cursus kosteloos worden geannuleerd. Binnen 2 weken tot 1 week voor aanvang wordt 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Bij annulering binnen een week voor de geplande startdatum wordt het gehele bedrag (op basis van 10 deelnemers) doorberekend.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd voor 4 uur. Kijk voor de actuele gegevens in de nascholingsagenda