U bent hier

Toetsgroep

Nascholing in kleine vaste toetsgroepen is bij huisartsen al vele jaren een veelgebruikte vorm van scholing. In eerste instantie waren dat met name groepen voor farmacotherapieoverleg (FTO). Tegenwoordig zijn daarnaast ook diagnostisch toetsoverleg (DTO) en intervisie populaire methodes voor toetsgroepen. Door deel te nemen aan minimaal 10 uur geaccrediteerde intercollegiale toetsing, voldoet u aan de herregistratie-eis van deelname aan externe kwaliteitsevaluatie. 

Wilt u zelf een toetsgroep oprichten of nog eens nazoeken wat de regelgeving en de mogelijkheden van intercollegiale toetsgroepen inhouden dan geeft onderstaande brochure uitleg: 

 

Meer informatie over het organiseren en uitvoeren van een DTO vindt u hier:

 

Wilt u aan de slag met spiegelinformatie? Zo vindt u spiegelinformatie.

Aanmelding accreditatie toetsgroepen buitenland 2022

Vanaf 2022 zal het NHG de accreditatie van de nascholing in de toetsgroepen ondersteunen via de PAM-buitenland. De PAM-buitenland blijft de jaarplannen en verslagen van de toetsgroepen bekijken en zorgt voor accordering van nascholingsuren via de EKC in uw GAIA dossier. U betaalt voor deze accreditatieprocedure aan het NHG en niet meer aan LINKH.

Wilt u deelenemen aan (bestaande) intercollegiale toetsgroepen in het buitenland en deze nascholing in 2022 laten accrediteren? Vul dan dit formulier in.

De kosten voor de accreditatieprocedure van deze nascholing in de intercollegiale toetsgroepen in buitenland bedragen voor NHG-leden € 80,50 (incl btw) en voor niet NHG-leden € 115,- (incl btw) per kalenderjaar.

Na aanmelding geven wij uw gegevens door aan de Perifeer Accreditatie Medewerker (PAM) buitenland zodat zij de door de EKC bijgeschreven nascholingsuren van de toetsgroepen in uw GAIA dossier kan accorderen.

Let op:

  • Als u zich niet aanmeldt bij het NHG, kunnen uw nascholingsuren in de toetsgroepen niet worden geaccrediteerd.
  • Met het invullen van dit formulier meldt u zich NIET aan voor deelname aan een toetsgroep in het buitenland. U dient zelf een toetsgroep te regelen eventueel met behulp van de PAM buitenland. Tessa Versteegde, PAM buitenland, kunt u bereiken via tessaversteegde@hotmail.com.
  • Bij de Veelgestelde vragen "Ik ben werkzaam in het buitenland, hoe kan ik deelnemen aan intercollegiale toetsing" vindt u meer informatie.