U bent hier

Scholing

Algemeen

NHG Scholing werkt samen met regionale partners om beter aan te sluiten bij de scholingsbehoefte en het curriculum in de regio. De ambitie van het NHG is om het regionale nascholingsaanbod aan te vullen met scholing die voor de regio lastig zelf te ontwikkelen is.

Huisarts

Het Nederlands Huisartsen Genootschap beschouwt nascholing als één van haar kernactiviteiten ter bevordering van de beroepsuitoefening in de huisartsenpraktijk. Daarom bieden wij voor de huisarts diverse mogelijkheden tot actieve en praktijkgerichte nascholing aan (zie ook Agenda).

Praktijkmedewerkers

Praktijkondersteuning is niet meer weg te denken uit de huisartsenpraktijk. Sinds een paar jaar zijn naast de praktijkassistentes, ook praktijkverpleegkundigen en -ondersteuners nauw betrokken bij de patiëntenzorg in de huisartsenpraktijk. In dit overzicht treft u ons scholingsaanbod aan voor de praktijkondersteuning.

EKC

De aanwezigheid van een Erkend Kwaliteits Consulent is een van de voorwaarden voor het accrediteren van nascholingsactiviteiten in huisarts-toetsgroepen zoals FTO-groepen. Hier vindt u nuttige informatie over scholing voor EKC-en.

NHG-Kaderopleidingen

De kaderopleidingen zijn functiegerichte opleidingen die uitgevoerd worden door de universitaire huisartsinstituten, onder eindverantwoordelijkheid van het NHG