U bent hier

Nationaal Symposium GGZ 2017: ‘Huisarts en poh-ggz: Samen sterker!’

De stormachtige veranderingen in de GGZ hebben de afgelopen drie jaar veel stof doen opwaaien. De wachttijden in de GGZ lopen op, de poh-ggz is niet meer weg te denken uit de huisartsenpraktijk en de roep om meer samenwerking klinkt van alle kanten. Neemt u de tijd voor de ontwikkeling van uw ggz-kennis en vaardigheden? Schrijf u nu in voor het Nationaal Symposium op 2 februari 2017 in Nieuwegein.

Daarom wilt u erbij zijn!

We behandelen meer patiënten met psychische problemen in de huisartsenpraktijk en in 90% van de huisartsenpraktijken werkt tegenwoordig een poh-ggz. Nieuwe kansen en mogelijkheden dienen zich aan; tegelijkertijd is bezinning op de grenzen en de kaders van de GGZ in de huisartsenpraktijk nodig. De hoogste tijd dus om, na het succesvolle congres van 2015, opnieuw bijeen te komen. Het GGZ-Symposium helpt u het overzicht in deze woelige tijden te bewaren en helpt u tegelijkertijd uw eigen stuurmanskunst te versterken.

Wat gaan we doen?

Keynotespeakers

Jim van Os spreekt over De Nieuwe GGZ en gecontroleerde disruptie: zeven ingrediënten voor een kwaliteitsslag in de GGZ.

Mariëlle van Avendonk bespreekt het standpunt GGZ van het Nederlands Huisartsen Genootschap: uitgangspunten en de rol van de huisartsenzorg in de GGZ-keten.

Workshops

Er zijn drie workshoprondes waar u zich verder kunt verdiepen in de thema’s waar u in de praktijk tegenaan loopt. Van omgaan met de psychische problematiek van een vluchteling tot jeugd-GGZ en vermoedens van mishandeling, van relatietherapie tot omgaan met kanker en van werkbelasting tot leermethodieken en medisch leiderschap. De volle breedte van uw vak komt tijdens deze dag aan de orde.

Georganiseerd door Expertgroep Kaderhuisartsen GGZ (PsyHAG), Nederlands Huisartsen Genootschap en ondersteund door De Landelijke Vereniging POH-GGZ.

Programma

09.00 - 09.30 Ontvangst
09.30 - 09.45 Opening

Keynotespeakers

09.45 - 10.10 De Nieuwe GGZ: gecontroleerde disruptie | Jim van Os, psychiater en hoogleraar psychiatrie, Maastricht University
10.10 - 10.30 GGZ in de huisartsenpraktijk | Marielle van Avendonk, senior wetenschappelijk medewerker en beleidsadviseur NHG

Workshops

11.00 - 17.00 Drie workshoprondes (met lunch en diverse pauzes)

Afsluiting

17.00 - 17.30 Napraten met collega’s, onder het genot van een drankje

Schrijf u hier meteen in.

Let op: komt u samen (huisarts en poh-ggz)? Dan krijgt u € 30,- korting.

Er zijn drie workshoprondes. Per ronde kiest u één workshop. Wanneer u als huisarts samen met uw poh-ggz inschrijft, kiest u beiden dezelfde workshops.

Lees verder voor het overzicht van alle workshops.

Kosten

€ 30,- korting bij duo-inschrijving!

Huisarts & poh-ggz: € 490,00
Huisarts: € 295,00
Poh-ggz: € 225,00
Huisarts in opleiding: € 225,00
Anderen: € 295,00

Praktische informatie

Datum: 
donderdag 2 februari 2017
09:00 tot 17:30
Locatie: 
NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1 te Nieuwegein
Accreditatie: 
Accreditatie is aangevraagd voor huisartsen en poh-ggz (V&VN, NVvPO, LV POH-GGZ)