U bent hier

NHG-Wetenschapsdag 2021: Teamwork in wetenschap, praktijk en onderwijs

Hoe blijf jij op de hoogte van huisartsgeneeskundig wetenschappelijk onderzoek? Tijdens de NHG-Wetenschapsdag haal je volop nieuwe kennis en praktische toepassingen op. Daarnaast is er ook voldoende tijd om bij te praten met collega’s, ideeën uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen.

Hoe passen de NHG-kernwaarden persoonsgericht, medisch-generalistisch, continu en gezamenlijk bij onze wetenschap? Tijdens de NHG-Wetenschapsdag richten we ons vooral op de nieuwe kernwaarde ‘gezamenlijk’. Want we kunnen niet zonder een gezamenlijke aanpak met andere zorgprofessionals om goede zorg (en zorggerelateerde preventie) te bieden. Samenwerking is belangrijk, maar tegelijkertijd is teamwork niet eenvoudig en zeker niet altijd vanzelfsprekend.

Teamwork en resultaat

Als we het nou eens samen doen, wat betekent dat dan? Voor onze rol als huisarts, voor ons wetenschappelijk onderzoek, voor onze manier van opleiden, voor de keuze voor een bepaalde methode en voor de vertaling naar de praktijk?

We belichten deze dag teamwork van diverse kanten. Maakt goede samenwerking verschil? Met andere professionals in de eerstelijn of met specialisten in de anderhalve of tweedelijn? En wat levert het op? Betere zorg voor de patiënt? Prettiger werken voor de huisarts zelf?

Teamwork en onderzoek

Wat betekent het belang van teamwork voor de inhoud en opzet van ons onderzoek? Subsidieverstrekkers vragen steeds meer om het vormen van consortia bij een aanvraag. Samenwerking tussen de verschillende instituten voor huisartsgeneeskunde, samenwerking met zorgorganisaties en participatie van patiënten in onderzoeken. Hoe doen en evalueren we dat op een effectieve manier?

Praktische informatie

Datum: 
vrijdag 5 februari 2021 10:00 t/m 18:00
Locatie: 
Maastricht School of Management, Endepolsdomein 150, 6229 EP Maastricht
Accreditatie: 
De NHG-Wetenschapsdag is voor huisartsen geaccrediteerd voor 5 uur. Het ID nummer is 391116
Kosten: 
€165,- voor huisartsen/onderzoekers, €83,- voor aios en aioto’s, €50,- voor studenten geneeskunde