U bent hier

NHG Leergang Palliatieve Zorg - vernieuwd!

De NHG-Leergang Palliatieve zorg is bedoeld voor allround huisartsen die meer kennis en vaardigheden willen verkrijgen en zekerder willen worden in hun aanpak op het gebied van palliatieve zorg. U leert in een vaste groep met een vaste begeleider en wat u aangereikt krijgt is direct toepasbaar in uw dagelijkse praktijk. Door interactieve werkvormen (opdrachten in kleine groepen en tweetallen, rollenspel) kunt u uw persoonlijke en praktische competenties op het gebied van palliatieve zorg verdiepen en verbreden.

In de vernieuwde leergang komen aan de orde:

  • Pijnbestrijding, problemen en de laatste richtlijnen rond pijnbestrijding. Praktische vaardigheden, zoals het werken met infuuspompen;
  • Overige problemen in de palliatieve zorg, waaronder benauwdheid, verwardheid, misselijkheid en andere buikklachten;
  • Communicatieve vaardigheden in contact met de oudere patiënt en diens naasten en speciale aandacht voor mensen met een niet-westerse achtergrond;
  • De terminale fase met aandacht voor symptoomcontrole, terminale sedatie, de regelgeving en vaardigheden rond euthanasie en de ethische aspecten.

Bijeenkomst 2: 10 april 2019, 13.30 - 17.30 uur

Bijeenkomst 3: 15 mei 2019, 13.30 - 17.30 uur

 

Meer informatie over de opzet en inhoud van deze vernieuwde leergang vindt u hier

Praktische informatie

Datum: 
woensdag 6 maart 2019 13:30 t/m 17:30
Locatie: 
WDH nascholingslocatie, Soest
Accreditatie: 
12 uur groepsbijeenkomsten, 2 uur e-learning
Kosten: 
Voor NHG en/of WDH leden € 810,- , voor niet NHG en/of niet WDH leden € 1012,50 per deelnemer. Niet NHG en/of WDH leden ontvangen een aanvullende nota.