U bent hier

NHG-Congres 2015 Onder belicht

In 2015 gaat het congres over seksuele gezondheid en urogynaecologie.

 

NHG-Congres nú al uitverkocht!

U kunt zich niet meer inschrijven voor het NHG-Congres Onder belicht. Door de overweldigende belangstelling is de maximale capaciteit van het World Forum in Den Haag bereikt. Wellicht had u nog willen inschrijven, onze excuses voor de mogelijke teleurstelling. Na het congres worden alle presentaties, praktische informatie en beschikbare materialen van de workshops op de congreswebsite www.nhgcongres.nl geplaatst.

Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact op met het NHG via evenementen@nhg.org.

Inhoudelijk programma

Patiënten waarderen de laagdrempeligheid en de vertrouwensrelatie met hun eigen huisarts. Waar elders kunnen zij dan ook beter gevoelige onderwerpen als urologische- en gynaecologische klachten bespreken dan bij de huisarts? Wel is het dan belangrijk dat u als huisarts een open en uitnodigende houding heeft, goede communicatievaardigheden bezit en beschikt over voldoende kennis. Dat alles valt te leren en op te frissen tijdens dit congres. 

Keynotes opening

Stine Jensen

Filosoof Stine Jensen maakt onder de titel Open en bloot een kleine filosofische reis langs de betekenis van schaamte. Hoe open durven we werkelijk te zijn? Speelt schaamte een beschermende rol en, zo ja, voor wie?

Mariëlla Withagen

Gynaecoloog Mariëlla Withagen vertelt in haar voordracht Vindt u de hangmat relaxed? over de spanning en ontspanning in onze bekkenbodem. Weet u wat een hangmatspanning is? En kent u de relatie tussen een strak en los gespannen hangmat met allerlei klachten in het bekkenbodemgebied? 

Semi-plenaire sessies

De semi-plenaire sessies 'Komt een plasje bij de dokter' en 'Let’s talk about seks…' kan iedereen volgen, en zijn voor iedereen zeer de moeite waard. U wordt ook hier actief aan het denken en doen gezet. De vele variaties in de gebruikte onderwijsvormen, met humor gebracht, zullen uw aandacht van begin tot einde vasthouden.

Kleine sessies

Verder kunt u twee kleine sessies kiezen. De onderwerpen lopen uiteen van nieuwe ontwikkelingen bij virale soa’s, chronische bekkenpijn en vulvaproblematiek tot seksueel misbruik, seksualiteit bij ouderen, plasklachten bij mannen en het oefenen van vaardigheden. Alle kleine sessies sluiten aan bij de dagelijkse praktijk.

Keynote slot

 

Mark Hommes

In de plenaire slotbijeenkomst vertelt psycholoog Mark Hommes over de ervaringen in het leven en de wereld van transgenders.

Voorstelling Zout op mijn huid

Zij is een intellectuele Parisienne, hij een typische Bretonse visser. Het enige dat ze delen is de liefde. Het verschil in leefstijl en afkomst is groot, maar de aantrekkingskracht is nog groter. Jarenlang hebben ze stiekeme afspraakjes terwijl ze allebei met iemand van hun eigen ‘soort’ getrouwd zijn. Wat begint als iets zuiver lichamelijks, blijkt zich te ontwikkelen tot meer dan dat. Zout op mijn huid is een romantisch en sensueel verhaal; een ode aan de liefde. Met Dragan Bakema, Sophie van Winden en José Kuijpers.Vorig jaar was Nederland in de ban van Vijftig tinten grijs, maar ook in de jaren tachtig werden we geraakt door een erotisch getinte roman geschreven door een vrouw: Zout op mijn huid. Bij de verschijning deed het boek veel stof opwaaien vanwege de expliciete, seksuele toon. Inmiddels is het boek uitgegroeid tot een literaire klassieker en wordt het gezien als hét verhaal over gepassioneerde liefde. 

De voorstelling Zout op mijn huid vindt plaats in het World Forum Theater. U bent donderdag 12 november vanaf 20.30 uur welkom voor een kopje koffie of thee. De voorstelling start om 21.00 uur en duurt anderhalf uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit voorprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door  .

Avondprogramma in het World Forum

Het afsluitende diner en feest vinden plaats in het World Forum. Dit jaar wordt het feest muzikaal opgeluisterd door The Tour. De optredens van The Tour zijn altijd energiek en swingend en zullen u zeker uitnodigen tot een verblijf op de dansvloer! The Tour brengt de beste dansnummers uit de afgelopen twintig jaar ten gehore: een mix van klassiekers uit de 80’s en 90’s tot en met de meest actuele hits.

The Tour

Na het succes van vorige jaren is ook nu weer gezorgd voor een passend programma voor huisartsen die wat meer op hun rust zijn gesteld. In een sfeervolle ambiance kunt u uw oud-studiegenoten en nieuwe gelijkgestemden ontmoeten. Er is voldoende gelegenheid om zittend te kunnen dineren en op normale toon een gesprek te voeren, met op de achtergrond een mix van soul-, jazz- en popmuziek van Meike van der Veer. U kent haar misschien nog omdat ze in de finale stond van de eerste editie van The Voice of Holland. Ze treedt op met haar band.

Meike van der Veer

U kunt zich na het diner natuurlijk alsnog in het feestgedruis storten!

Regel nu alvast dat u erbij kunt zijn!

Zet de data 12 en 13 november vast in uw agenda, regel een waarnemer, overleg met uw collega’s, plan het in met uw thuisfront en zorg dat u erbij kunt zijn!
U kunt ook het congres combineren met een weekendbezoek aan Den Haag. The Hague Hotel Service kan u ondersteunen met de hotelboekingen voor het NHG-Congres. Bij vragen over de hotelreserveringen kunt u contact opnemen met The Hague Hotel Service via e-mail (thhs@itotours.nl) of per telefoon (070-3822000).

Klik hier voor het reserveren van een hotelkamer.

NHG-Congrescommissie

Hierop staan van voor naar achter en van links naar rechts:

Parvaneh Moazzeni, Anja de Vries, Toine Lagro (voorzitter), Cecile Romans, Karen Damen, Floris van den Berg, Jan van Bergen, Liesbeth van der Jagt, Eeke Boerlijst, Peter Leusink, Margriet Folkeringa

 

Praktische informatie

Datum: 
vrijdag 13 november 2015 (Hele dag)
Locatie: 
World Forum Den Haag