U bent hier

EKC-vervolgcursus: Incidenten in de huisartsenpraktijk (vol)

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor veilige gezondheidszorg. Openheid rondom fouten en incidenten naar patiënten en collega’s draagt bij aan veilige zorg. In elke huisartsenpraktijk en op elke huisartsenpost komen fouten en incidenten voor. Hoe kan je ervoor zorgen dat de kans op herhaling van eenzelfde incident kleiner wordt. En hoe ga je om met je collega’s en met patiënten als er onbedoeld iets niet goed is gegaan?

Programma

In deze cursus leer je meer over de meest voorkomende factoren die een rol spelen bij incidenten in de huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost. Je bespreekt incidenten aan de hand van casuïstiek en geluidsfragmenten van gesprekken op de huisartsenpost. Je leert hoe om te gaan met de patiënten en collega’s na incidenten of klachten. Na afloop van de cursus heb je een methode en plan om in de toetsgroep te leren van elkaars fouten en incidenten. 

Let op: deze cursus is anders dan de EKC vervolgcursus: Veilig Incident Melden. De cursus Veilig incident melden besteedt meer aandacht aan het leren analyseren van incidenten en het creëren van een cultuur in de samenwerking die veilig incident melden mogelijk maakt.

Meer informatie over deze cursus vindt u hier

Praktische informatie

Datum: 
dinsdag 15 januari 2019 08:30 t/m 13:00
Locatie: 
Groot Kievietdal, Baarn
Accreditatie: 
4 punten
Kosten: 
€ 195,- per deelnemer