U bent hier

Congres: Samen beslissen met kwetsbare mensen met een uitdaging

Het thema van dit congres is: Hoe beslis je samen met kwetsbare mensen, het samenspel tussen team, cliënt en naasten. We bespreken wat het betekent om samen te beslissen en wat dat betekent voor de professionele samenwerking binnen een team of een organisatie. Hoe past samen beslissen in het zorgproces en wat is de rol van naasten hierin?

Samen beslissen is ‘hot’. Er zijn allerlei initiatieven om samen beslissen toe te passen in de zorgpraktijk. Afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar samen beslissen. Én er zijn hulpmiddelen ontwikkeld, zoals keuzehulpen en handreikingen, om samen beslissen te ondersteunen.

Doel

Het doel van dit congres is om met elkaar het antwoord te vinden op de vraag: ‘Wat is er nodig om samen met kwetsbare mensen beslissingen te nemen over complexe vraagstukken?’

Doelgroep

Dit congres is gericht op zorgverleners zoals artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, behandelaars en begeleiders die in hun dagelijks werk te maken hebben met besluitvorming met en over kwetsbare mensen. Het congres is ook interessant voor medewerkers van cliënten(organisaties), onderzoekers en beleidsmakers.

Datum: 26 januari 2018

Waar: Hogeschool Domstad Utrecht

LINK: www.congressamenbeslissen.nl

Praktische informatie

Datum: 
vrijdag 26 januari 2018 (Hele dag)
Locatie: 
Hogeschool Domstad Utrecht