U bent hier

NHG-Congres 'Light': Onder belicht, urogynaecologie en seksuele gezondheid

Het uitverkochte NHG-Congres 2015 was een groot succes! Nieuwsgierig naar wat u gemist heeft? Kom op dinsdag 8 maart naar Bunnik en woon de meest succesvolle sessies bij op het NHG-Congres 'Light'.

Schrijf u nu in!

NHG-Congres ‘Light’ Onder belicht, urogynaecologie en seksuele gezondheid

We hebben voor deze congrestitel gekozen omdat u als huisarts – als u zich ervoor openstelt –tijdens het congres het ‘licht’ kunt verwelkomen. Want ‘licht’ is precies wat u op het congres kunt vinden!

Huisarts, durf te vragen…

Patiënten waarderen de laagdrempeligheid en de vertrouwensrelatie met hun eigen huisarts. Waar elders kunnen zij dan ook beter gevoelige onderwerpen als urologische- en gynaecologische klachten bespreken dan bij de huisarts? Wel is het dan belangrijk dat u als huisarts een open en uitnodigende houding heeft, goede communicatievaardigheden bezit en beschikt over voldoende kennis. Dat alles valt te leren en op te frissen tijdens dit congres. U kunt voor uw patiënt echt verschil maken als u durft te vragen.

Keynote sprekers

Gynaecoloog Mariëlla Withagen vertelt in haar voordracht Vindt u de hangmat relaxed? over de spanning en ontspanning in onze bekkenbodem. Weet u wat een hangmatspanning is? En kent u de relatie tussen een strak en los gespannen hangmat met allerlei klachten in het bekkenbodemgebied?

In de plenaire slotbijeenkomst hoort u over de ontroerende ervaringen in het leven en de wereld van transgenders.

Voor elk wat wils…

U kunt kiezen uit verschillende kleine sessies zoals: Onbedoelde zwangerschap, Signaleren en bespreken van seksueel misbruik, Als miconazol niet helpt…Vulvaire klachten in beeld, Seks kent geen pensioen, My precious uit The Lord of the Rings. Over verzakkingsklachten en de ring en Plasklachten bij de mannen: Prostaat Specifieke Angst? Ook kunt u oefenen in een drietal vaardigheden: het inbrengen van een implanon, een IUD en een pessarium. Alle kleine sessies sluiten aan bij de dagelijkse praktijk, met handige take home messages.

De sessies Let's talk about sex...! en Komt een plasje bij de dokter volgt iedereen, en zijn zeer de moeite waard. U wordt ook hier actief aan het denken en doen gezet. De vele variaties in de gebruikte onderwijsvormen, met humor gebracht, zullen uw aandacht van begin tot einde vasthouden. Daarnaast volgt u twee sessies naar keuze.

De congrescommissie ziet uit naar uw komst!
Toine Lagro-Janssen,
voorzitter Wetenschappelijke programmacommissie 2015

Praktische informatie

Datum: 
dinsdag 8 maart 2016 09:30 t/m 16:30
Locatie: 
Postillion congrescentrum, Bunnik
Accreditatie: 
Het congres is voor 5 uur geaccrediteerd