U bent hier

Wilt u starten met het PreventieConsult CMR?

5 februari, 2014

Dan is dit uw kans! Het NHG en de onderzoekers van de INTEGRATE-studie zijn op zoek naar huisartsenpraktijken die dit jaar willen starten met het PreventieConsult CardioMetabool Risico.

In maart 2014 start de INTEGRATE-studie, een landelijk onderzoek naar  de (kosten-)effectiviteit  en optimale implementatie van het PreventieConsult Cardiometabool Risico (CMR). Het NHG is betrokken bij dit belangrijke onderzoek, omdat dit kan bijdragen tot verdere onderbouwing en implementatie van het PreventieConsult. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Julius Centrum (UMC Utrecht), NIVEL, EMGO-instituut  (VUmc) en NIPED.

Achtergrond INTEGRATE-studie

Het is ondertussen 3 jaar geleden dat de NHG-Standaard PreventieConsult is verschenen. Doordat het bewijs van de (kosten-)effectiviteit van actieve opsporing via het PreventieConsult op dit moment nog ontbreekt, is grootschalige implementatie nog niet mogelijk. Ook zorgverzekeraars wachten op wetenschappelijk antwoord voordat zij vergoeding van actief opsporen willen overwegen.

INTEGRATE is nog op zoek naar huisartspraktijken die dit jaar willen starten met het PreventieConsult.Het PreventieConsult is een mooie aanvulling op de zorg die uw praktijk al biedt, bijvoorbeeld via ketenzorg voor Diabetes Mellitus en CVRM. Deelname aan het onderzoek biedt u de unieke gelegenheid om het PreventieConsult CMR in uw praktijk te implementeren met uitgebreide logistieke, administratieve en financiële ondersteuning door INTEGRATE. U doet ervaring op met het PreventieConsult en werkt u mee aan de wetenschappelijke onderbouwing van de (kosten-)effectiviteit ervan. Het NHG beveelt zijn leden dan ook van harte aan om mee te doen met dit belangrijke onderzoek.

Geïnteresseerd in deelname?

Neem contact op met Ilse Badenbroek (Aiotho) via  i.f.badenbroek@umcutrecht.nl of integrate@umcutrecht.nl

Meer informatie?

Op deze website  vindt u meer informatie over de opzet van het onderzoek, wat deelname inhoudt en wat INTEGRATE nog meer voor uw huisartsenpraktijk kan betekenen.