U bent hier

Vernieuwde, verbeterde versie van HAweb gelanceerd

11 mei, 2017

Op woensdag 10 mei hebben het NHG en de LHV een geheel vernieuwde versie van HAweb.nl gelanceerd. HAweb.nl is hét online, besloten netwerk voor huisartsen. De nieuwe versie is gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en biedt meer mogelijkheden voor online samenwerking.

De technische vernieuwing van HAweb.nl hebben we aangegrepen om meer focus aan te brengen op de website. Uit feedback van gebruikers weten we dat daar behoefte aan is. 

Het doel van HAweb.nl is:

 • om een plek te bieden waar huisartsen kennis en ervaring kunnen delen met collega’s;
 • om samenwerking binnen de huisartsenzorg te vergemakkelijken. 

In het vernieuwde HAweb staan de onderdelen centraal die aan dat doel bijdragen. Onderdelen die daar minder bij passen, zijn om die reden verplaatst of aangepast.

Wat is er nieuw?

De grootste veranderingen in vogelvlucht:

 • Nieuwe startpagina: u komt binnen op een pagina met een overzicht van activiteiten in uw groepen en handige links.
 • Er zijn een aantal nieuwe functies in groepen. Onder andere: een datumprikker, een chatfunctie, een takenlijst, meerdere documenten in één keer üploaden en de hogere maximale bestandsgrootte.
 • De vormgeving past zich aan aan het apparaat dat u gebruikt, of dat nu een desktop computer, laptop, tablet of smartphone is.
 • Het Ledenforum is overzichtelijker gemaakt, door een indeling in categorieën Patiëntenzorg, Huisartsenpraktijk en Prikbord.
 • Alle groepen zijn vanaf nu besloten. Open discussies, waaraan alle LHV- en NHG-leden mogen deelnemen, worden vanaf nu gevoerd op het ledenforum.
 • Afspraken via HAweb.nl komen automatisch in uw eigen agenda.

Wat is er veranderd?

 • Het onderdeel Dashboard. De standaardinformatie op dit onderdeel werd te weinig gebruikt en sluit niet meer aan bij de nieuwe koers van HAweb. U kunt nog wel uw eigen overzichten met interessante informatie en linkjes bijhouden. Lees hier hoe u dat kunt doen.
 • Het onderdeel Vacatures komt niet terug op HAweb.nl. Wel biedt de LHV vanaf nu een eigen website met vacature- en praktijkaanbod aan. LHV-leden kunnen hier vacatures en praktijken aanbieden, NHG- en LHV-leden kunnen dit aanbod bekijken en er op reageren.
 • Het onderdeel Netwerk. In het vernieuwde HAweb.nl kun je geen contacten meer maken en de bestaande contacten zijn verwijderd. U kunt nog wel andere gebruikers vinden via de zoekfunctie.

Bezoek het nieuwe HAweb.nl

Ga naar HAweb.nl en ervaar voor uzelf wat er is veranderd en verbeterd. Bekijk het Ledenforum en uw groepen. Goed om te weten is dat u de e-mailnotificaties voor uw groepen even opnieuw moet instellen.

Heeft u een gastaccount? Dan moet u uw wachtwoord opnieuw instellen. Klik daarvoor bij het inlogscherm op ‘Toegang als gast’ en op het volgende scherm op ‘Wachtwoord vergeten’. U ontvangt dan een mail waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Vragen?

U vindt meer informatie op ‘Over HAweb’.
U kunt met vragen ook terecht bij de HAweb Helpdesk, via helpdesk@haweb.nl en 030-2823645 (bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 9.15 en 17 uur).