U bent hier

Thuisarts.nl populairste Website van het Jaar 2018

23 november, 2018

Thuisarts.nl is uitgeroepen tot populairste Website van het jaar 2018 in de categorie Gezondheid. Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Het NHG is trots en blij met de erkenning voor Thuisarts.nl als onafhankelijke publiekswebsite met betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid!

De Website van het Jaar verkiezing is een jaarlijkse award die wordt uitgereikt aan de beste en populairste websites van Nederland gericht op populariteit, kwaliteit en inhoud. In 2016 werd Thuisarts.nl ook al beloond met de prijs voor Populairste Website.

Nederlands grootste en meest bezochte website van de gezondheidszorg

Thuisarts.nl is een online gezondheidsplatform waar betrouwbare en onafhankelijke informatie over klachten en ziekten, samengesteld door huisartsen, beschikbaar is gesteld aan het grote publiek. Thuisarts.nl wordt maandelijks door ruim 1,7 miljoen mensen bezocht en door de lancering van het platform daalde het aantal huisartsconsulten in Nederland met 12%.

Ton Drenthen, programmaleider Thuisarts.nl: “Thuisarts.nl is in het leven geroepen omdat wij het belangrijk vinden dat patiënten toegang hebben tot betrouwbare en onafhankelijke informatie. Naast patiënten gebruiken ook bijna alle huisartsen en steeds meer medisch specialisten Thuisarts.nl. We zijn ontzettend blij met het succes van Thuisarts en trots op het winnen van deze award. Uiteraard blijven ons best doen om de website continu te verbeteren om dé medische informatiebron van Nederland te blijven.”

Internationale erkenning

De meerwaarde van Thuisarts.nl is de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. Zowel in binnen- als buitenland heeft Thuisarts.nl al meerdere prijzen gekregen. Eerder dit jaar werd Thuisarts.nl in Berlijn door de jury van de Digital Communication Awards verkozen tot Beste Content Platform van Europa in 2018.

Thuisarts.nl is een initiatief van het NHG, de vormgeving en technische realisatie zijn een samenwerking van het bureau OneShoe en het NHG.