U bent hier

Thuisarts.nl ook bruikbaar voor mensen met een beperking

Met een beperking achter de laptop

12 december, 2019

Thuisarts.nl heeft het Certificaat van toegankelijkheid gekregen. Dat betekent dat de website voldoet aan drempelvrij niveau 2 (AA) van het Waarmerk drempelvrij.nl.

Met 4,7 miljoen bezoeken per maand is Thuisarts.nl de best bezochte website met onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie. Voor het NHG is het belangrijk dat ook mensen met een beperking (zoals doofheid en blindheid) goed gebruik kunnen maken van de website. Het NHG werkt hier constant aan: bij het ontwerpen, bouwen en maken van de informatie (teksten, films) wordt rekening gehouden met mensen met een beperking.

Jaarlijks getest

Elk jaar testen deskundigen Thuisarts.nl op toegankelijkheid. Eventuele problemen die daaruit komen, worden opgelost. Daarnaast zorgen we ervoor dat we op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen om websites bruikbaar te houden voor mensen met een beperking.

WCAG en Drempelvrij

De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) bevatten de eisen voor designers en ontwikkelaars van websites. Die zorgen ervoor dat websites bruikbaar zijn voor mensen met een beperking. Het Waarmerk drempelvrij.nl is het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites. In totaal zijn er 3 niveau's, maar het volledig voldoen aan Level AAA (niveau 3) is meestal niet nodig.