U bent hier

Thuisarts.nl app weer finalist Health app award

21 mei, 2015

Het NHG is trots dat de app van Thuisarts.nl – net als vorig jaar- is genomineerd als finalist van de Health app award! De jury van de Health app award 2015 heeft zes apps, waaronder Thuisarts, geselecteerd voor de finale op 24 juni.

De Thuisarts-app biedt de patiënt persoonlijke functionaliteiten, zoals:

  • het consult voorbereiden;
  • afspraken bijhouden;
  • medicatieherinnering instellen.

Daarnaast kunnen patiënten  – ook als ze offline zijn – over hun persoonlijke informatie beschikken.

Arts-patiënt contact vergemakkelijken en ondersteunen

Het NHG heeft de app ontwikkeld omdat het het arts-patiënt contact vergemakkelijkt en ondersteunt. Het is een relevante aanvulling op de bestaande informatie die mensen via de Thuisarts-website kunnen opzoeken. Het biedt een combinatie van consultondersteuning, zelfmanagement en therapietrouw.

Digitale gezicht van de huisarts

Het toekomstbeeld is dat Thuisarts.nl dé schakel wordt tussen medische informatie, beslissingsondersteuning en het contact in de spreekkamer: het digitale gezicht van de huisarts. Op dit moment loopt er een haalbaarheidsonderzoek of de Thuisarts app deze schakel kan vormen.

Uitreiking Health app award 2015

De jury was zeer onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen van dit jaar. Aspecten waar naar is gekeken zijn het nut voor de zorg, de bruikbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, juridische aspecten en veiligheidsaspecten (privacy en security). De topjury, onder voorzitterschap van André Rouvoet, bepaalt wie op 24 juni naar huis gaat met de juryprijs.

Het NHG dankt alle huisartsen en stemmers voor hun steun!

Meer informatie

Zie voor meer informatie het nieuwsbericht van Nictiz.