U bent hier

Thuisarts.nl aangevuld met patiënteninformatie uit nieuwe ggz-kwaliteitsstandaarden

4 december, 2017

De voorlichtingswebsite Thuisarts.nl van het NHG is uitgebreid met patiënteninformatie over de meest voorkomende psychische aandoeningen. Deze informatie is gebaseerd op de nieuwe zorgstandaarden en generieke modules van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz (NKO).

De nieuwe zorgstandaarden van het NKO zijn primair bedoeld voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg.Door deze informatie door te vertalen naar Thuisarts.nl hebben zowel de professional als de patiënt en diens naasten beschikking over dezelfde betrouwbare basisinformatie.
Het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz koos voor aansluiting bij Thuisarts.nl omdat huisartsen met deze website een goede manier hebben gevonden om patiënten en naasten voor te lichten. En omdat het bereik bijzonder goed is.

Uitbreiding bestaande informatie

Veel ggz-patiënten beginnen het zorgtraject via een huisarts. Voor de Thuisartslezers betekent dit een uitbreiding van de bestaande informatie die voorheen ophield bij een doorverwijzing buiten de NHG-standaarden. Nu kan een patiënt ook lezen wat het vervolgtraject in de tweede lijn, binnen de ggz, is. 

Voorbeelden nieuwe ggz Thuisartsteksten

Een paar relevante nieuwe onderwerpen die gebaseerd zijn op ggz-zorgstandaarden en generieke modules zijn angst bij kinderen, sociale angst, psychische klachten bij ouderen, angststoornis, dwangstoornis en psychose. Ook voor naasten zijn er adviezen te vinden. 

Zie voor meer informatie het nieuwsbericht op Thuisarts.nl.

Interview

Lees het interview met Ton Drenthen van Thuisarts.nl en Sebastiaan Baan van het NKO.