U bent hier

Thuisarts wint juryprijs Health app award 2015!

25 juni, 2015

De Thuisarts.nl-app heeft donderdag 24 juni de juryprijs van de Health app award 2015 gewonnen.

De Thuisarts.nl-app is volgens de jury bewezen effectief. Dat het draagvlak onder de beroepsgroep zo groot is vindt de jury een sterk punt, zo licht André Rouvoet (voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland én juryvoorzitter) toe bij de uitreiking van de Health app award 2015. “Hieruit kunnen we opmaken dat apps bij de dagelijkse praktijk van de huisarts horen. De tijd is voorbij dat artsen niet willen dat mensen gegoogled op spreekuur komen: deze app faciliteert dat mensen zelf informatie meenemen naar de praktijk en bespreken met de arts.” Dit ziet de jury als een aanzet tot de opschaling van eHealth.

Persoonlijke functionaliteiten

De Thuisarts-app biedt de patiënt persoonlijke functionaliteiten, zoals:

  • het consult voorbereiden;
  • afspraken bijhouden;
  • medicatieherinnering instellen.

Daarnaast kunnen patiënten – ook als ze offline zijn – over hun persoonlijke informatie beschikken.

Arts-patiënt contact vergemakkelijken en ondersteunen

Het NHG heeft de app ontwikkeld omdat het het arts-patiënt contact vergemakkelijkt en ondersteunt. Het is een relevante aanvulling op de bestaande informatie die mensen via de Thuisarts-website kunnen opzoeken. Het biedt een combinatie van consultondersteuning, zelfmanagement en therapietrouw.

Digitale gezicht van de huisarts

Het toekomstbeeld is dat Thuisarts.nl dé schakel wordt tussen medische informatie, beslissingsondersteuning en het contact in de spreekkamer: het digitale gezicht van de huisarts. Op dit moment loopt er een haalbaarheidsonderzoek of de Thuisarts.nl-app deze schakel kan vormen.