U bent hier

Stoptober 2018 toolkit beschikbaar

12 juli, 2018

Op 7 september start voor de vijfde maal de campagne 'Stoptober, 28 dagen niet roken!'. Wilt u een bijdrage leveren, bestel dan nu de gratis toolkit.

Stoptober is jaarlijks een succes, mede dankzij de inzet van vele huisartspraktijken. Dit jaar loopt de campagne van 7 september tot en met 31 oktober. Als zorgprofessional kunt u in deze periode het initiatief kort bespreken met patiënten die roken, of een rokende partner hebben. U kunt hierbij flyers en visitekaartjes uitdelen, zodat mensen thuis gemakkelijk de website kunnen vinden om zich in te schrijven. De posters kunt u ophangen in de wachtkamer en/of spreekkamer om uw patiënten te informeren. U kunt de gratis toolkit bestellen bij het Trimbos-instituut.

Daarnaast kunt u uw patiënten infomeren over de vernieuwde Stoptober app. Stoppers kunnen door de community functie in de app, steun krijgen van hun omgeving, kunnen bijhouden hoe lang zij gestopt zijn en kunnen uitrekenen wat het aan geld en gezondheidswinst heeft opgeleverd.

Wat biedt het NHG over stoppen met roken?

Op de pagina met de NHG-Zorgmodule Leefstijl Roken met roken vindt u een overzicht van de gerelateerde NHG-producten, scholingsaanbod en voorlichting.

Voor huisartsen en praktijkondersteuners die scholing willen volgen over stoppen met roken, zijn er twee NHG-cursussen:

Voorlichtingsteksten en filmpjes over stoppen met roken zijn te vinden op Thuisarts.nl.                                                          

Vragen over Stoptober?                                                          

Het NHG ondersteunt als lid van de Alliantie Nederland Rookvrij de campagne en adviseert zijn leden van harte om dit initiatief binnen de praktijk aandacht te geven.

Alle informatie over hoe u als zorgprofessional Stoptober kunt ondersteunen vindt u op www.rokeninfo.nl/professionals/stoptober.

Voor alle vragen over Stoptober die met de zorg te maken hebben: Chantal van den Thillart: cthillart@trimbos.nl of 030-2959430