U bent hier

Samenwerken aan gezondheid in de wijk loont: ervaringen en lessen uit het project Preventie in de buurt

4 december, 2018

Huisartsen zien steeds meer patiënten met gezondheidsproblemen waarvoor de oplossing te vinden is in het sociale domein of in leefstijladvisering. Samenwerking met lokale partners in de wijk stond centraal in het project ‘Preventie in de buurt’ van NHG en Centrum Gezond Leven van het RIVM. En samenwerking levert veel op, zoals tijdwinst! In het e-magazine Samenwerken aan gezondheid in de wijk vindt u meer uitkomsten, geleerde lessen en materialen.

In het e-magazine leest u meer over de ervaringen van deelnemers aan de 20 lokale werksessies, over de opbrengsten van het project, en de materialen die u kunt gebruiken voor de lokale samenwerking met professionals uit de huisartsenzorg, de publieke gezondheidszorg en het sociale domein. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en video’s krijgt u een beeld van:

  • kennis, voorbeelden en praktische tools, zoals een praktijkhandleiding en een e-learning voor huisartsenpraktijken
  • lokale samenwerksessies: een toolkit om zelf een werksessie ‘Samenwerken in de Wijk’ te organiseren
  • borgen in opleidingen en nascholing: meer aandacht voor preventie in de huisartsenopleidingen en opname van de materialen in de NHG-Nascholing

Voor huisartsen en praktijkondersteuners

Wilt u zelf aan de slag met wijkgerichte samenwerking? Dan kunt u gebruikmaken van de verschillende praktische tools voor samenwerking met andere professionals voor gezondheid en leefstijladvisering.

Meer informatie?

Zie de informatie over Preventie in de buurt op de NHG-Website.