U bent hier

Reactie NHG op open brief van actiecomité Het Manifest van de Bezorgde Huisarts

24 april, 2015

Vorige week ontving het NHG een open brief van het actiecomité Het Manifest van de Bezorgde Huisarts. Vandaag reageert bestuursvoorzitter Rob Dijkstra op deze brief, waarbij hij zich achter het motto ‘Samenhang door samenwerking’ schaart.

In de open brief spreekt het actiecomité het NHG aan op de ontwikkeling van kwaliteitseisen en -indicatoren en op de ontwikkeling van chronische zorgprogramma’s.
Rob Dijkstra onderstreept in zijn antwoord het belang van samenwerking tussen huisartsen onderling en met andere zorgverleners: ‘Want als wij gezamenlijk goede zorg willen verlenen, moet deze samenhang vertonen en onderling optimaal zijn afgestemd.’
Verder gaat hij in de brief in op de ontwikkeling van kwaliteitseisen en -indicatoren in relatie tot uitkomsten in de zorg en op de ontwikkeling van chronische zorgprogramma’s versus generalistische zorgverlening door de huisarts.
Het NHG neemt het signaal van het actiecomité zeer serieus en zal de brief van het actiecomité agenderen voor de Algemene Ledenvergadering op 25 juni.

Meer informatie