U bent hier

Quadrivalente griepvaccins

3 juni, 2019

Van 1 tot en met 30 juni kunt u via de website van de SNPG griepvaccins bestellen. Met ingang van 2019 wordt een quadrivalent griepvaccin gebruikt, dat beschermt tegen 4 griepvirussen.

Binnen het Nationaal Programma Grieppreventie (NPG) worden vanaf 2019 quadrivalente vaccins aangeboden om het best beschikbare vaccin in te zetten om mensen te beschermen tegen de ernstige gevolgen van griep. Nederland sluit hiermee aan bij ons omringende landen die ook quadrivalente griepvaccins gebruiken.

Positieve waardering infographic

Om uw patiënten uit te nodigen voor griepvaccinatie, is er net als vorig jaar een infographic beschikbaar. De infographic is in 2018 door zowel huisartsen als patiënten goed gewaardeerd, en op initiatief van de Stichting ABC genomineerd voor de ABC-trofee voor eenvoudig taalgebruik.

De infographic Griepprik 2019 is op enkele punten aangepast en laat zien wat voor mogelijke gevolgen griep kan hebben en wat het nut van de griepprik is. De infographic is gedrukt op briefpapier, waarvan u de blanco voorzijde kunt gebruiken voor uw uitnodigingsbrief. U kunt dit briefpapier met de infographic tegelijk met de vaccins bestellen via de SNPG.

Vernieuwde uitnodigingsbrief

Ook de voorbeeld uitnodigingsbrief is aangepast en ingekort, zodat deze beter aansluit op de informatie in de infographic op de achterzijde. Deze uitnodigingsbrief kunt u zelf personaliseren. U kunt de uitnodigingsbrief downloaden via NHG.org.

Met de combinatie van de persoonlijke uitnodigingsbrief en de infographic biedt u dan de meest volledige en juiste informatie aan uw geïndiceerde patiënt, conform de WGBO.
De infographic en uitnodigingsbrief zijn ontwikkeld door het RIVM, SNPG en het NHG.

Meer informatie