U bent hier

PIN Voeding in de spreekkamer

4 oktober, 2019

Voeding is een belangrijk en regelmatig terugkerend onderwerp in de huisartsenpraktijk. Ook in de media is er volop aandacht voor gezond eten en voedingstrends. Om huisartsen te ondersteunen in een goed advies richting de patiënt, is er nu een nieuwe PIN beschikbaar die volledig in het teken van 'Voeding in de spreekkamer' staat.

Het is voor het eerst dat er een aparte nascholing over voeding is gemaakt door het NHG. We komen hiermee tegemoet aan het verzoek van meerdere huisartsenopleidingen.
In veel standaarden wordt wel vermeld dat artsen adviezen moeten geven volgens de 'Richtlijnen goede voeding', maar daarmee is dat in de spreekkamer nog niet direct toe te passen. Deze PIN is gebaseerd op diverse bronnen en richtlijnen en voor een groot deel geschreven aan de hand van casussen.

Inhoud e-learning

De e-learning gaat in op leefstijlinterventies, ondervoeding en voedingsadviezen bij hypertensie, kinderen met obesitas en diabetes mellitus type 2. Onderdeel van de PIN is ook een interview met prof. dr. Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam, locatie VU. Hij bespreekt onder andere voedingstrends zoals het koolhydraatarme dieet. De PIN 'Voeding in de spreekkamer' is voor abonnees te vinden in de leeromgeving van het NHG of los te bestellen in de webwinkel.

3 accreditatiepunten

Om recht te doen aan het onderwerp is deze PIN langer dan normaal en daarom voor 3 uur geaccrediteerd in plaats van 2 uur.  

Ook geschikt voor uw praktijkondersteuner 

Accreditatie van deze PIN is toegezegd door V&VN en NVvPO. De PIN is ook voor poh’s los te bestellen in de webwinkel. 

Patiënteninformatie

Veel informatie over voeding is ook te vinden op Thuisarts.nl en het Voedingscentrum.