U bent hier

Persoonlijke Gezondheidscheck krijgt meer bereik

11 december, 2018

De Persoonlijke Gezondheidscheck is nu beschikbaar voor 2,3 miljoen Nederlanders, die hierdoor inzicht kunnen krijgen in hun eigen gezondheid. De gezondheidscheck, in 2016 geïnitieerd door de Hartstichting, de Nierstichting, het Diabetes Fonds, het Longfonds, de LHV, het NHG, GGD GHOR Nederland en &niped, krijgt meer bereik door opname in het aanbod van zorgverzekeraars en werkgevers.

De betrokken partijen zetten zich in om persoonlijke preventie via e-Health, zoals de Persoonlijke Gezondheidscheck, toegankelijk te maken voor alle Nederlanders. Zo worden eigenaarschap over de eigen gezondheid en zelfregie om daarmee aan de slag te gaan mogelijk gemaakt en gestimuleerd.

Doorverwijzing

Met de gezondheidscheck krijgen deelnemers inzicht en advies in een gecombineerd risicoprofiel CVRM, COPD en hun leefstijl (roken, bewegen, alcohol, voeding, stress). Door deze integrale aanpak wordt onterechte doorverwijzing voor medisch onderzoek (vals-positiviteit) tot een minimum beperkt; wat wel het geval is bij losse testen. Circa 10% van de deelnemers ontvangt in het rapport het advies om contact op te nemen met de huisarts. Deze doorverwijzing is volgens de NHG-Richtlijnen en daarmee krijgt de huisarts alleen de deelnemers met een medische indicatie naar zich toe.

Meer informatie

Thuisarts.nl: Ik wil een medische check up laten doen

Website Heel Nederland Gezonder