U bent hier

Overzicht online leefstijlinterventies

1 april, 2015

Vraagt u zich als huisarts of praktijkondersteuner wel eens af naar welke online interventie of app u een patiënt kunt doorverwijzen die iets wil doen aan zijn leefstijl?

Op de pagina van Preventie-in-de-buurt staat nu een overzicht van diverse online websites, apps en cursussen op het gebied van bewegen, voeding, roken, alcohol en depressieklachten, waar u een volwassen patiënt naar kunt verwijzen.

Het overzicht bevat Nederlandstalige interventies, die erkend zijn via het RIVM-Centrum Gezond Leven (CGL) en/of op thuisarts.nl staan. De interventies moeten landelijk beschikbaar zijn. Het betreft interventies voor volwassenen. Daarnaast is een aantal interventies opgenomen, zonder dat deze erkend zijn:

- Nieuwe en/of veelbelovende interventies/apps waar goede ervaringen mee opgedaan zijn en die sterk aangeraden worden door de betreffende thema-instituten.
- Apps die op www.artsennet.nl staan.

Het overzicht is samengesteld door de partners van het project Preventie in de Buurt: het Nederlands Huisartsen Genootschap, de Landelijke Huisartsen Vereniging, RIVM Centrum Gezond Leven, Pharos en het Trimbos-instituut.