U bent hier

Oproep: stuur uw meest voorkomende P-regels in

Huisarts achter beeldscherm

15 november, 2019

Met het project OPEN zorgen NHG, LHV en InEen ervoor dat patiënten van de huisarts vanaf 1 juli 2020 online toegang kunnen krijgen tot de belangrijkste informatie uit het H-EPD. Daarvoor brengt OPEN nu de meest gebruikte P-regels in kaart.

De E- en P-regels die u als huisarts na het invoeren van online inzage noteert, zijn vanaf dat moment in te zien door de patiënt. OPEN helpt huisartsen ook om voor alle patiënten goed te begrijpen P-regels op te stellen. Als patiënten de P-regel beter begrijpen, stellen ze achteraf minder vragen aan de huisarts of praktijkmedewerker.

Begrijpelijke teksten

OPEN heeft daarom Pharos gevraagd om veelvoorkomende P-regels om te zetten naar teksten die begrijpelijk zijn voor laaggeletterden en patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Pharos is het kenniscentrum dat zich richt op het terugdringen van gezondheidsverschillen. Om alle veelvoorkomende P-regels in kaart te brengen, hebben wij uw hulp nodig.

Welke P-regels voert u dagelijks in?

Wij vragen u de P-regels die u het meest gebruikt aan ons door te geven. Dit kunt u doen via het formulier op de OPEN-website. De input gebruiken wij voor het overzicht ‘Begrijpelijke P-regels’ dat u vanaf januari 2020 terugvindt in de scholingsmodule van OPEN en op open-eerstelijn.nl.