U bent hier

Oproep projectideeën niet-gepaste zorg

20 september, 2019

Niet-gepaste zorg is zorg waarvan bewezen is dat deze weinig of geen toegevoegde waarde heeft voor de patiënt. Het landelijk programma Doen of laten? zoekt verpleegkundigen of huisartsen die een projectidee hebben om niet-gepaste zorg terug te dringen in hun eigen werkomgeving.

Voor deze oproep gaat het niet om de vraag óf deze zorg niet-gepast is, maar om de vraag hóe zorgverleners bestaande kennis dat de zorg niet-gepast is, kunnen opvolgen in de praktijk.

Heeft u bijvoorbeeld een idee om chronisch gebruik van zuurremmende medicatie zonder goede indicatie te voorkomen? Of om geen beeldvormende diagnostiek bij aspecifieke lage rugpijn te doen? Of om na drie maanden behandeling van wratten met cryotherapie te stoppen?

Het programma Doen of laten? ziet goede ideeën voor zogeheten deïmplementatieprojecten graag tegemoet. Als uw projectidee wordt geselecteerd dan kunt u rekenen op financiële en inhoudelijke ondersteuning. U kunt hier meer informatie vinden, inclusief het aanmeldformulier. Uw idee moet voor 18 november 2019 binnen zijn.