U bent hier

Online inzage: bent u klaar voor 1 juli 2020?

7 oktober, 2019

Het is u vast niet ontgaan; vanaf 1 juli 2020 krijgen patiënten de mogelijkheid om online hun medische gegevens in te kijken. Wat betekent dit voor u als huisarts en welke stappen moet u zetten om online inzage binnen uw praktijk mogelijk te maken?

Om Nederlandse huisartsen te helpen bij het mogelijk maken van online inzage, zijn InEen, LHV en NHG het programma OPEN gestart. Om aan te sluiten bij regionale wensen én behoeften, ondersteunt OPEN huisartsen via regionale coalities van huisartsenorganisaties. Bekijk alvast de infographic.

Ondersteuning in de regio

Als deelnemer van OPEN wordt u stap voor stap door het proces geleid. U volgt geaccrediteerde scholing, ontvangt materiaal voor de voorlichting aan uw patiënten en u heeft geen omkijken naar de aanpassingen in het HIS. Alle huisartsen die zich aansluiten bij een regionale coalitie kunnen eenmalig een opslag op het inschrijftarief declareren bij de zorgverzekeraar.

OPEN in beeld

Op de vernieuwde website van OPEN vindt u meer informatie over het programma OPEN en de manier waarop u als huisarts kunt deelnemen aan OPEN.