U bent hier

NPA vanaf 2019 driejaarlijkse cyclus

16 november, 2018

Vanaf 1 januari 2019 wordt de NHG-Praktijkaccreditering (NPA) aangepast naar een driejaarlijkse cyclus. Keurmerkhouders NPA die hiervoor kiezen worden vanaf 2019 niet langer jaarlijks, maar eens per drie jaar bezocht.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor jaarlijkse praktijkbezoeken met thematische invulling en daarmee aanvullende verklaringen te behalen. Dit geeft meer flexibiliteit aan de deelnemende praktijken.

Het College van Deskundigen van NPA heeft hiertoe besloten. Het NHG gaf al eerder aan achter deze voorgenomen wijziging te staan.

Audit nieuwe stijl

De auditbezoeken die voor het eerste kwartaal van 2019 zijn gepland gaan gewoon door en gelden voor deze praktijken als eerste audit nieuwe stijl. Hun volgende audit is dan pas weer in 2022. De eerstvolgende audits voor de overige praktijken worden verdeeld over 2019, 2020 of 2021, afhankelijk van het eerste jaar van deelname.

Meer informatie

De deelnemende praktijken ontvangen begin december van NPA nadere uitleg over de mogelijkheden en kunnen dan hun keuze kenbaar maken. Zie ook het NPA nieuwsbericht.